Hoppa till sidans innehåll

Följ sidan "2020 års nyheter"

Fyll i namn och e-postadress nedan för att följa denna sida. Ett e-postmeddelande kommer då att skickas till dig när något nytt publiceras på sidan.

2020 års nyheter


Byte av nyckel-serie ute på klubben

Vi i styrelsen har tagit beslut om att försöka lösa situationen med brist på medlemsnycklar. Detta beror mestadels på att många nycklar har hamnat på vift och att många nycklar inte har lämnats tillbaka när man har slutat i klubben.

Som lösning kommer vi att återkalla ALLA nycklar som tillhör klubben, oavsett vilken behörighet man har eller vilken roll man har i klubben i dagsläget. Nyckelserien kommer sedan att bytas ut och ersättas mot en ny. Det är därför viktigt att vi får tillbaka samtliga nycklar som går till grinden, klubbstugan, verkstad, förråd m.m. för att kunna utföra bytet av lås. För att få en ny nyckel så måste man lämna in sin gamla i utbyte.

Nycklarna skulle vi vilja ha tillbaka snarast möjligast då sista inlämningsdatumet är den sista Juli (31/7). Har man slarvat bort sin nyckel eller inte lämnar in den i tid så riskerar man att få betala en straffavgift.

Ni kan vara lugna... Det är ganska så enkelt att lämna tillbaka sin nyckel. Nycklarna lämnas ute på klubben vid våra normala öppettider efter att man har tagit kontakt med Ronny Svensson på 073 057 67 39. Han kommer då att se till att nycklarna skrivs av från personen som lämnar den och ge ut ytterligare information om nyckel-bytet.

Detta möjliggör att fler medlemmar kan få tillgång till anläggningen än i dagsläget.

Tack på förhand!


Nytt datum för Årsmöte och arbetsdag!

Till följd av denna Corona-kris så fick vi ställa in vårat årsmöte som skulle ha gått av stapeln i slutet av Mars. Vi i styrelsen har fattat ett nytt beslut om hur och när vi ska ha mötet.

Mötet kommer istället att vara den 16:e Maj och hållas ute på klubben istället för i Svevias konferenslokal. Mötet kommer även att hållas utomhus för att begränsa smittspridningen ytterligare om vädret tillåter så klart. Mötet kommer att starta kl 12:00 och avslutas vid ca 14:00.

Vi kommer även under samma helg att ha två gemensamma arbetsdagar där vi alla tar tag i saker som måste göras inför sommaren. Ju fler vi blir desto roligare och snabbare blir dagarna. Vi kommer alltså att ha arbetsdag både på lördagen den 16:e Maj och på söndagen 17:e Maj för de som inte kan ena dagen men den andra. Eller så är man helt enkelt med på båda! Vi kommer även att ha en gemensam korvgrillning för de medlemmar som är med och jobbar så vi får en chans att pusta en stund vid lunchtid. Under hela helgen så kommer vi att hålla på från kl 10:00 till kl 16:00.

Det som är viktigt att tänka på vid mötet/arbetsdagarna är att alla följer våra myndigheters rekommendationer:

-Håll avstånd! Försök att hålla ett avstånd på två meter. Nitro-killarna är vana att skrika så vi borde kunna hålla oss en bit ifrån varandra och ändå höra vad dem säger.
-Kom inte till mötet eller arbetsdagen om ni känner er krasslig eller har någon annan form av symtom. Undvik även att komma om ni har någon i er närhet som har någon form av symtom eller mår dåligt.

Mycket välkomna till mötet den 16:e Maj och till arbetsdagarna den 16:e Maj, 17:e Maj.


Medlemsavgifter saknas!

Vi vill påminna om att medlemsavgiften ska vara betald om man har tänkt att köra på våra banor i vår och under sommaren. Vi har upptäckt att det är ett flertal personer som nyttjar banorna utan att ha betalat någon form trackavgift eller medlemskapsavgift.

De som inte har betalat in medlemsavgiften riskerar att bli av med sin medlemsnyckel ganska så snart om inte personerna i fråga betalar in medlemsavgiften SNARAST. Finns många "medlemmar" som står i kö som gärna skulle vilja ha nyckeln istället så ta tag i saken så behöver vi inte kolla snett på er nästa gång vi ses. Vi vet vilka det handlar om.

Medlemsavgift:
Ungdom 150kr
Enskild medlem 450kr
Familj 500kr

Trackavgift:
200:- Månaden (Inomhus)
400:- Säsong (Utomhus)
40:- Vardagar (medlem)
60:- Vardagar (icke medlem)
150:- Heldag (icke medlem)

Glöm inte att både medlemsavgiften och trackavgift ska vara betald. All betalning sker på klubbens bankgiro: 689-0024.

Vi vill även passa på att upplysa andra utomstående (icke medlemmar) som är och kör på våra banor när ingen annan är där, att även ni måste betala för er när ni nyttjar våra banor. Mycket arbete läggs ner på våra banor för att hålla dem i fint skick så vi ser gärna att ingen "smygåker" när ingen annan är där. Det är jätteroligt att intresset finns där ute men var snälla att komma när vi andra är där så vi har koll på vilka som använder banorna och kan bidra med en slant i utbyte mot körtid och fin gemenskap. All arbetskraft som läggs på banorna är mycket dyrbar tid som våra medlemmar själva lägger på banorna utan någon form av lön eller ersättning så vi ber er att inte använda banorna utan att ha bidragit lite till klubben eller oss som arbetar dag in och dag ut för att banorna ska vara kördugliga för medlemmar och framtida medlemmar. Ni är mycket välkomna under våra vanliga träningstillfällen istället. 


Öppning av utomhusanläggningen!

Många har säkert väntat med spänning inför starten av sommarsäsongen och nu är den äntligen här. Den 5 Maj så kommer vi att ha öppet, precis som tidigare säsonger, tisdagar och torsdagar mellan 17:00 och 21:00.

För tillfället så är samtliga banor fortfarande stängda för träning tills vi öppnar på tisdag den 5:e. Det råder totalt körförbud på 1:10 buggybanan från och med idag då vi kört ut massvis med salt på banan och förbereder den inför säsongen.

Med tanke på att vi infinner oss i en stor epidemi så vill vi gärna se att man tar hänsyn till detta och följer våra myndigheters rekommendationer. Det vill säga följande:

-Håll avstånd i depån (max 2 personer/bord).
-Bör vara två meter mellan förarna på förarställningen.
-God hygien vid hantering av kiosken.
-Undvik att komma till banan om man känner sig krasslig eller har någon form av symtom. Undvik även att köra på våra banor om någon i din närhet är dålig eller har någon form av symtom.

Tänk på detta så kommer vi kunna ha roligt även denna säsong! 


 Örebro RBC önskar alla en riktigt Glad Påsk!

 


 

Årsmöte avblåst!

Till följd av Corona-viruset så har vi i Örebro RBC beslutat att ställa in årsmötet som skulle ha varit nu på söndag, den 22/3. I dessa tider finns det ingen anledning att samla massa personer i en trång lokal, utan vi följes myndigheternas rekommendationer och ställer in mötet.

Vi får se hur situationen utvecklas och om vi kan ha något gemensamt möte längre fram eller om vi finner någon annan lösning om behov finns. Vi får helt enkelt vänta och se.

Håll er hemma och putsa vidare på bilarna så håller vi tummarna för att Corona:n avtar inom en snar framtid.


 

Dags för årsmöte!

Söndagen den 22/3 kommer vi att ha vårt årsmöte för 2020. Mötet kommer att äga rum på samma plats som förra året, det vill säga i Svevias konferenslokaler. Mötet kommer att starta kl 14:00 där det även kommer att serveras kaffe och fikabröd i samband med mötet.

Vi vill också passa på att påminna om att medlemsavgiften måste vara betald för att kunna påverka klubbens olika beslut under mötet. Det vill säga rösträtt under årsmötet.

Adress för mötet: Vagnsgatan 6, Örebro (Bista).

Alla medlemmar är så klart välkomna till mötet den 22:a!


 

Nytt år, nytt medlemskap

Nu börjar det att närma sig slutet på detta år, vilket innebär att det är dags att tänka på att förnya medlemskapet i klubben och betala in medlemsavgifter för medlemskap 2020.

Medlemsavgiften för i år är den samma som förra året vilket är följande:

Ungdom 150:-
Enskild medlem 450:-
Familj 500:-

Medlemsavgiften betalas in på klubbens bankgiro där man märker betalningen med namn. Är det så att man betalar "familj" så skriver man namn på samtliga medlemmar. Klubbens bankgiro är följande: 689-0024.

Glöm inte heller att medlemsavgiften bör vara betald innan årsskiftet, det vill säga (31/12, 2019) för att inte missa förnyandet av förarlicens innan nästkommande tävling. Medlemsavgiften måste vara betald innan man löser ny förarlicens i LoTs, då klubben låser alla licenser innan medlemsavgiften är betald.

Kolla även in den nya appen från SBF för att enklare kunna ha koll på sin förar-och funktionärslicens direkt i mobilen. Där kan man både förnya licensen och ta emot nyttig information från SBF. Appen kan även användas för att visa upp sin licens på framtida race, runt om i Sverige utan behov av utskrifter eller suddiga bilder i mobilen. Mer information om LoTs-appen hittar ni här: LoTs-Appen 

Vi vill även passar på att informera om det framtida årsmötet som kommer att äga rum senare i Mars där vi alla medlemmar i klubben har chans att vara med och diskutera olika, viktiga beslut som rör klubben och framtiden. Glöm då inte heller att medlemsavgiften måste vara betald för att kunna få rösträtt i de olika besluten. Detta gäller så klart gamla som nya medlemmar i klubben. Mer information om plats och datum för årsmötet kommer att komma inom kort.

Välkomna, gamla som nya medlemmar för nytt fullspäckat racing-år, 2020!

Inga nyheter är skapade
PEAB
svea_190x150
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Postadress:
Örebro Radio Bil Club - Bilsport
Bengt-Göran Andersson, Åkerbovägen 20
73141 Köping

Besöksadress:
Argongatan 134, Argongatan 134
70374 Örebro

Kontakt:
Tel: 0708661730
E-post: info@orbc.se

Se all info