Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Ordningsregler medlemmar


 

Depåområde/depåtak

I depåområdet ska det hållas rent och snyggt efter att man är klar för dagen. Inget skräp får lämnas kvar där även lera, jord eller annan smuts ska sopas bort från bordet när man har packat ihop för dagen. Nästa person som använder platsen ska inte behöva städa efter någon annan. Allt bränbart skräp slängs i de soptunnor som har sopsäck och det övriga avfallet slängs i respektive miljöstation.  

Varvning av bränsle-motorer bör inte heller göras under depåtaket, utan göras utanför eller på banans separata depåområde. Detta är för att andra personer som inte gillar höga ljud eller stark lukt ska behöva påverkas allt för mycket under mekdepån. Depåtaket ska vara en plats där man ska kunna meka med bilen i lugn och ro där man även lätt ska kunna prata med andra i normal samtalston. 

Nyckelperson

Som nyckelperson så har man det yttersta ansvaret att se till att alla byggnader blir låsta och att ingen utan nyckel blir kvar ensam på området utan möjlighet att låsa. Är man siste man att lämna så ser man till att samtliga dörrar och portar är låsta, även fast man själv inte har varit inne i alla utrymmen. Bättre att kolla en gång för mycket istället för en gång för lite.

1:10 Offroadbanan

På 1:10 offroadbanan får endast eldrivna bilar från skala 1:10 och neråt köra. Detta innebär att inga större bilar får använda banan.

Det råder förbud mot att sopa bort lös-grus utan tillstånd från banansvarige eller i samråd av andra medlemmar som brukar använda banan. Detta är för att inte slita eller förstöra banan. 

Inga provisoriska lagningar av banan får göras där man läger i lösmaterial i banan för att ta bort ojämnheter. Lagningarna ska göras på ett sätt som innebär att det blir kvar en längre tid. 

Om man får lera på skorna ska man inte "dra av" den uppe på förarställningen, utan i så fall på en plats där andra inte kan trampa i det och själva få på skorna. Detta möjliggör en trevligare miljö för alla inblandade.

Asfaltsbanan

På denna bana så är skalan på bilen obegränsad, vilket innebär att alla bilar som är avsedda för onroad kan användas på banan. Offroad-bilar bör inte köra på asfaltsbanan med undantag av Rally-bilar. 

För att få köra på asfaltsbanan så gäller det att man tar hänsyn åt andra som använder banan. Är det snabbare bilar ute och kör på banan så bör man vänta tills banan är tom innan man går ut och kör. Detta är för att undvika eventuella olyckor eller onödiga kollisioner mellan bilarna då hastigheterna är så pass höga. 

Inga obehöriga får vistas ute på banområdet när bilar kör ifall olyckan skulle vara framme. 

Har man varit av banan några gånger (inget att skämas för) så bör man även städa upp efter sig om det skulle förekomma mycket jord, gräs och stenar på asfalten. Sopmaskin och kvastar finns att låna i track-containern. 

1:8 Offroadbanan

På denna bana så är skalan på bilen obegränsad, vilket innebär att alla typer av bilar kan köras på banan.

Nitro-offroad bilar eller andra typer av bränsle-offroad bilar hänvisas till denna bana.

Redskap, vertyg och maskiner

När man har använd några redskap eller vertyg så ska de återlämnas på samma plats som där man tog dem. För det mesta så finns alla redskap i 1:10 boden och där ska de även återlämnas. Inga skyflar, kvastar m.m får lämnas kvar ute där de riskerar att hamna på villovägar.

Om man har använt gräsklipparen så ska överblivet gräs blåsas av med tryckluft, alternativt spolas med vattenslang. 

Kompressorn ska altid stängas av på röda knappen innan man bommar igen och låser. Detta är för att den inte ska stå och gå i onödan, vilket händer ganska så ofta. Samtliga luftmunstycken ska också låsas in innan man stänger för dagen, lika så vattenslang med spolmunstycke.

Gräsmatta

Gräsmattan ska hållas fri från föremål som eventuellt kan förstöra gräsklipparen. Har man "lekt" med betongplattor, träskivor m.m på gräsmattan ska även föremål tas bort så att de inte blir kvarlämnade så andra personer blir tvungna att städa upp efter någon annans röra. Vi klipper gräsmattan ganska så ofta så tänk på vad ni släpar ut. 

Tänk på detta så kommer vi alla att kunna ha riktigt roligt tillsammans!

Uppdaterad: 03 MAJ 2020 13:11 Skribent: Rasmus Kenneth Karlsson
E-post: Adressen Gömd
PEAB
svea_190x150
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Postadress:
Örebro Radio Bil Club - Bilsport
Bengt-Göran Andersson, Åkerbovägen 20
73141 Köping

Besöksadress:
Argongatan 134, Argongatan 134
70374 Örebro

Kontakt:
Tel: 0708661730
E-post: This is a mailto link

Se all info