Hoppa till sidans innehåll

Anteckningarna från visionsmötet


Visions Möte 27 okt. 2011

I
ÖSS Klubblokal.

Närvarande: Lars-Åke Lindqvist, Jeanette Fredh, PeO Claesson, Per Carlsson, Kent Larsson, Emma Fredh, Maria Wilgotson, Carina Wilgotson, Per Rughaven, Claes Gillberg, Magnus Martineau och Ulla Segergren.

Ordf. Lars-Åke höll i mötet och började med frågan: Vad vill vi göra i Föreningen? Hur ser föreningen ut om 5-10 år framöver?

Styrelsen har diskuterat fram punkter så som: Master, Motion, Fastighet, Företagsaktivitet, Ungdomsrodd, Tävling/Elit rodd, Matr.o underhåll, Festkommitté.

 

Motion

Diskussionen kom igång med att under höst o vinter tränar alla ihop i styrkehallen, löptränar, skidtränar. Sommaren delar man på sig då en del vill ha motionsträning i båtar andra vill träna för mastersrodd på tävlingar.

Claes Gillberg är villig att hålla i denna grupp med hjälp av Lars-Åke Lindqvist då han har kompetensen att lära ut rodd. Denna grupp tränar 2dag/vecka. Ca: 1½ timme. Schema kommer att sättas upp på anslagstavlan, då tävling/elit/ungdomsrodd haft sitt möte, så inga kollisioner med träningen. Men troligtvis i mitten på nov. börjar denna träning organiserad. Tider tisd. o torsd. 18,30-.Ev. görs en maillista så man kan konversera mellan sig vad som händer i månaden eller om det blir för hinder.

Sommarsäsongen på vattnet vill gruppen ha som mål samma besättning o styrman. Svårt att få styrman till båtarna ev. får det lösas på annat sätt.

 

Masters

Per C håller i masters rodden.

 

Ungdoms/Nybörjar rodd

Kent Larsson vill inte hjälpa till med nybörjare, men med ungdomsrodden. ÖSS kommer att rekrytera ungdomar helst i ålder från 15 år o uppåt. Träning 2dag/vecka med tränare. Som lagledare hjälper Magnus Martineau då han förmedlar trän, last, tävl. föräldrakontakt samt hjälper till med träning. Då man tränar på vattnet kan en tränare hjälpa till med många båtar samtidigt.

Då vattnet börjar bli kallt på höstsidan samt tidig vår får ingen gå ut på vattnet själv utan tränare/ledare.

Tidigare har ÖSS haft träning i Sjöboskalans gymnastiksal. Men detta har tagits bort och nu kommer det fram förslag att ÖSS kan samarbeta med GIF då de har Sparsörskolans gymnastiksal på tisdagar. Claes Gillberg är en länk mellan föreningarna. Då ÖSS även kommer att ha skidträning ihop med GIF tis.torsd då det blir aktuellt.

PeO kommer att bjuda intill en ”Roddskidtävling”.

 

Tävl./Elit rodd

PeO Claesson, Carina Wilgotson är i första hand tränare för dessa ungdomar.

PeO är sammankallande i Roddkommittén och med det snaraste skall han sammankalla till möte med Carina, Kent o Magnus för att sätta tider till träningen så inga kolliderar med motionärer.

 

 

 

Fastighet

ÖSS har en fin anläggning, men i dagsläget är det ingen som vill hålla i Fastigheten så den lägger vi åt sidan.

 

Företagsaktivitet

Roger Johansson vill hålla i en aktivitet med roddtävling mellan företag. Helt OK.

 Företagsaktiviteter har varit några stycken under året, som PeO o Lars-Åke har haft hand om. Men det är mycket jobb med att både fixa mat, rodden, städ. m.m. Det behövs fler personer som håller i det här. Men under mötet var det ingen som ville ta över ansvaret så vi avvaktar till årsmötet med förhoppning att fler medlemmar kommer och ÖSS kan ta ny fart med uthyrning då ÖSS kan få någon som håller i det för att delegera ut ansvarsområden till olika medlemmar vid uthyrningen, ÖSS styrelse vill gärna att det skall cirkuleras så vi inte (sliter) ut medlemmarna.

PeO o Lars-Åke har dokumentation på hur det hela fungerar. 2011 har ÖSS tagit ut 250:-/roddare för de som bara vill prova på rodd, 350:-/ roddare med lokalhyra, 495:-/roddare inkl.mat. Minst 10 pers. /företag.

 

Festkommitté/Klubbmästare/Festfixare

Jeanette Fredh är villig att hålla i fester så ÖSS får en bra sammanhållning. Och festerna blir en tradition.

 

 

 

Borås 2011 01 11

 

 

 

______________________________                                    _______________________________

Ordf. i Roddsekt. Lars-Åke Lindqvist                                            Sekr. i Huvudstyrelsen Ulla Segergren

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Diskussion utöver visionen.

Carina W tog upp hur ÖSS får reda på vad landslagsungdomarna skall åka på. Det enda är o läsa på nätet sa PeO. Men får ungdomarna tidigare papper på uppdrag de ska utföra får de komma till Roddchefen som är PeO omg. och begära pengar eller vad det kan vara.

Maria W tog upp att det behövs fler hantlar i samma viktklasser.

Emma F tog upp att det behövs en maskin för baklåren.

Det behövs nya medicinbollar det fick Emma i uppdrag att fixa och komma med kvitto som PeO attesterar.

Emma o Maria kan ta kostnadsförslag på rubr. hantlar/maskiner för att vidarebefordra till PeO eller Kent.

Materialet behövs ses över enl. PeO så som åror m.m.

Tränarna skall göra en plan för varje roddare för att höra hur de vill komma vidare med rodden och att träningen skall göra nytta.

 

 

Uppdaterad: 07 MAJ 2017 20:05 Skribent: Ing-Marie Fridén

Postadress:
Öresjö SS - Rodd
Skogsrydsvägen 49
50649 Borås

Kontakt:
Tel: 033247001
E-post: This is a mailto link

Se all info