Hoppa till sidans innehåll

Fantastiska laginsatser gav vinster för alla lagen denna helgen!

19 NOV 2017 18:01
Det är en klyscha i There is no I in team. Men samtidigt så ser vi tillbaka på en ligaomgång som visade 3 laginsatser som var utöver det det vanliga och där laget i matcherna visade sin styrka som gav 3 vinster!
  • Uppdaterad: 19 NOV 2017 18:06

Efter några veckors uppehåll så var det nu dags igen att äntra banorna och då med alla matcherna på hemmaplan. Vi tog emot 2 skånelag på lördagen, Bulltofta (herrarna) SBC (damerna), och krönte till slut helgen med att ta emot Team Lerum på söndagen.

Herrarna var först ut på lördagen att ta sig an Bulltofta BK från Malmö. Matchen startade bra för rödblått som hade stöd på läktaren av damerna som skulle på och spela match efter herrarna och kunde relativt enkelt ta 4-1 i första serien.

I den andra serien så blev herrarna lite avvaktande och tog inte riktigt för sig vilket gjorde att man släppte iväg Bulltofta för enkelt egentligen och bortalaget kunde ta tillbaka försprånget som hemmalaget tagit genom att vinna serien med 4-1 och i halvtid stod det då 5-5.

Det märktes att killarna förstod allvaret i vad som hände i den 3:e serien för direkt när serien startade så tog man tag i taktpinnen och kontrollerade serien hela vägen igenom till slutet så man tog en väldigt betydelsefull 5-0 vinst. 1732 spelade man ihop vilket var en ökning med ca 170 poäng från serie 2 och man kunde inför den sista serien gå in med en ledning som lydde 10-5. 1 poäng till behövde man för att vinna matchen.

Den sista serien bjöd egentligen inte på något skönspel från något av lagen. Det blev lite tillknäppt och lite avvaktande vilket innebar att Bulltofta, som behövde vinna alla banparen för att få med sig en poäng från Strike på hemresan, lite för enkelt kunde ta kommandot på 3 banpar. Men det var ett bord i dom rödblå som ångade på som innan och det var Andreas Hansen och Tomas Malmberg. Dom vann sitt banpar med 50 poäng vilket också gjorde att matchen blev en rödblå vinst med 11-9. Vinsten gjorde nu att herrarna ligger på en kvalplats till elitserien när halva serien är spelad. matchresultatet går att se här:

http://bits.swebowl.se/Matches/MatchFact.aspx?MatchId=3143865

Damernas tur att skicka hem ett skånelag utan poäng från Strike&Co!

Direkt efter herrarna så var det dags för damerna att möta SBC, också dom hemmahörande i Malmö. Tjejerna kom ju från en oerhört stark hemmavinst mot Team X-Calibur i förra omgången vilket också syntes när det väl knöt ihop sig för damerna under lördagens match. 

När första serien startade så var det lite trevande även här och lite för många ovårdade slag gjorde att man släppte upp SBC till en ledning med 3-2 i den första serien. Det märktes att detta var en match som tjejerna skulle vinna.

Men även här så blev det en scenförändring när det gällde inställning och vilja. Man täckte sina rutor och man stöttade varandra vilket också resulterade att man tog 3-2 och efter halva matchen var ställningen 5-5 precis som i herrarna tidigare under dagen.

Tjejerna tuggade på under matchen med stöd av killarna på läktaren: Man lyckades inte riktigt göra en serie som herrana gjorde i den 3:e serien men det var en inte långt undan. Tjejerna ledde länge med 4-1 och hade även chans på 5-0 men några olyckliga tomrutor gjorde att man tappade 2 bord och man fick nöja sig med att vinna den 3:e serien med 3-2 och gå in i sista serien med ledningen 8-7.

I den sista serien blev det dramatik. I varje ruta! det var fight och det syntes att bägge lagen ville vinna. Christina Dalgren och Cecilia Svensson tog rätt tidigt tag om sin match och hade en betryggande ledning. Ett tag i den sista serien såg det dock mörkt ut då SBC ledde med 4-1 vilket hade gjort att SBC hade lämnat Strike med en 11-9 vinst. Men då satte en strike maskin igång på det sista banparet där Renée Mattsson och Helena Bruhns spelade. En strikeföljd som gjorde att dom vann det banparet med 29 poäng. Men totalen var fortfarande jämn. Då satte Cecilia Svensson, Christel Carlsson och innannämnda Helena Bruhns en strike rad vilket gjorde att man vann totalen med 18 poäng, serien med 3-2 och matchen med 11-9. Resultaten hittar ni här:

http://bits.swebowl.se/Matches/MatchFact.aspx?MatchId=3135765

2 riktigt bra laginsatser fick sätta punkt för lördagen och full pott för representationslagen!

Helgens sista mtch gav även den 2 poäng!

På söndagen så var det dags för den 3:e matchen för dom rödblå och då var det reservlaget som skulle ta sig an Team Lerum och precis som i damernas match blev det jämnt.

Team Lerum vann första serien med 3-2. Men i den andra serien så tog dom rödblå kommandot och vann en svängig serie med med 5-0 och ledning efger 2 med 7-3. I den 3:e serien så släppte man återigen in Lerum i matchen då dom vann relativt enkelt med 4-1 vilket gjorde att det blev litt darr på ribban inför den sista serien med ställningen 8-7 till dom rödblå. Men det var full pott som gällde för ÖIS denna helgen. Vinst med 4-1 i den sista där man förlorade enda poängen med en dast 1 poäng gjorde att man gick av med segern 12-8 och helgen var komplett. Resultat finner ni här:

http://bits.swebowl.se/Matches/MatchFact.aspx?MatchId=3153134

En laginsats handlar inte bara att man vinner som ett lag och förlorar som ett lag. Utan en laginsats visas genom att man aldrig ger upp! Man stöttar varandra när man har det tufft och står tillsammns när det blåser. Just det visade alla lagen i helgen. Jag är alltid stolt över att vara ÖISare men efter en sådan här helg med full pottär jag extra stolt! Inte bara för poängen, utan för på sättet vi gör det! Vi ger aldrig, vi älskar ÖIS!

#ViÄrÖIS

 

 

Skribent: Lars Lundahl
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Örgryte IS Bowlingförening - Bowling
Lars Lundahl, Skattkärr 28
43370 Sävedalen

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info