Hoppa till sidans innehåll

Farmen är fortfarande obesegrade!

19 NOV 2018 12:48
I helgen stod damerna över men både Farmen herrarnas a-lag spelade matcher! Från Göteborg till Malmö.
  • Skapad: 19 NOV 2018 12:48

Det var en tidig avresa för herrarna från Göteborg då 2 matcher skulle spelas nere i Malmö. Underhållningen i bussen på resan var att följa farmen på scoringen från Strike som var först ut under lördagen med sin match och detta var med ett derby mot IK Sterling.

I år är ju första året som vi har ett farmarlag och man kan inget annat säga att dom har rivstartat säsongen. Obesegrade inför omgången i helgen har dom startat säsongen helt strålande. Och det skulle heller inte bli någon förändring denna matchen.

Derbydags var det och från första slaget så visade man att man menade allvar. 5-0 i första serien följdes upp med 4-1 i andra och ledning med 9-1 i halvtid. i 3:e serien hade man då chans att avgöra matchen och direkt tog man kommandot och det höll man hela vägen ut till seriens slut då man enkelt vann med 4-1 och 13-2 efter 3 serier. Sista serien vann man även den och detta med 3-2 och skrev slutresultatet till 16-4. Grym instas återigen av farmen som nu leder sin grupp i överlägsen stil med 6 raka segrar. Topp 3 i i det rödblåa laget blev Patrik Bergwall 776, William Frölinghaus 756 och Filip Wiklund 748.

Matchens rödblå lirare i farmen, Patrik Bergwall.

Tabell för farmen ser ni här:

 

Herrarna drog söderut för 2 matcher mot Bulltofta BK och Kulladals F ner i Baltiska hallen. 2 tuffa matcher på pappret och så skulle det också bli spelmässigt.

Första matchen mot Bulltofta blev en tuff historia som dom rödblå grabbarna inte riktigt repade sig från. Förlust med 4-1 i första serien och även i den andra gjorde att det redan efter 2 serier stod 8-2 och det var ett jobbigt läge man försatte sig i. Det skall sägas att det var lite stolpe ut dom 2 första serierna men det hjälper inte då resultatet såg ut som det gjorde efter 2 serier. I den 3.e serien satte Bulltofta gasen i botten men dom rödblå var med och kunde tagit 4-1 men några dåliga slag gjorde att Bulltofta istället kunde vinna med 5-0 och ledde matchen med 13-2. I den sista serien bättrade dock rödblått på resultate och vann med 4-1 och matchen slutade 14-6. Topp 3 i rödblått var Kristoffer Börjesjö 880, Andreas Hansen 870 och Lars Lundahl 827

Dagens andra match var en jämnar tillställning efter 2 serier dock med ett underläge för rödblått. Kulladal kunde hålla ställningar på några bord varje serie men vann ändå med 3-2 dom 2 första serierna och i halvtid stod det 6-4 till Kulladal. Dom rödblå försökte men Kulladal ökade i den 3.e serien och vann denna med 4-1 och ledde därmed med 10-5. Nu var det allt eller inget som gällde i sista serien för att få med sig en poäng. Men det ville sig tyvärr inte denna dagen. Kulladal höll ifrån och vann med 3-1 så slutresultatet stannade på 13-6. Topp 3 i rödblått Viktor Albihn 874, Edward Karle 838 och Lars Lundahl 832.

Kristoffer Börjesjö

I Nästa omgång spelar farmen dubbelt borta, damerna hemma mot BK Eva på söndag och herrarna står över.

Skribent: Lars Lundahl
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Örgryte IS Bowlingförening - Bowling
Lars Lundahl, Skattkärr 28
43370 Sävedalen

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info