Hoppa till sidans innehåll

Farmen tuffar på och damerna tog första vinsten för säsongen!

23 OKT 2018 20:45
I helgen var det återigen full omgång och vi kan räkna in 2 vinster och 1 förlust. Den skönaste vinsten måste vi ändå klassa damernas bortavinst mot Sundbyberg som fick resa 10 timmar för en 2 timmars match.
  • Skapad: 23 OKT 2018 20:45

Farmen fortsätter att bygga på sin svit som obesegrade i serien. Damerna reste 100 mil tur och retur för att ta dom 2 första poängen mot Sundbyberg och herrarna åkte på en förlust hemma mot Pergamon F. Så kan man enkelt sammanfatta vår ligahelg men det gömmer sig mycket mer bakom.

Helgens omgång startade med farmens hemmamatch hemma mot Kungälvs F2. Farmen hade startat med 3 vinster av 3 möjliga innan helgens match och man visade inte någon pardon mot Kungälv heller i denna matchen. Kunglv stod upp dom 6 första rutorna i första serien men efter det tog ÖIS över matchen. Med serie siffrorna 5-0, 5-0, 4-1 och 4-1 kunde vårt farmarlag kassera in 4:e raka segern i årets ligaspel och vann matchen enkelt med 18-2. Matchens lirare blev Andreas Hansen med 799 till höger på bilden här ovan och matchens kanon blev Kristoffer Börjesjö som på sina 3 serier spelade ihop 632 på sina 3 serier.

Damerna var ute och reste i helgen då minibussen styrde mot Stockholm. I vanliga fall spelas det 2 matcher på en sådan resa men då det varit en gasläcka i huset som Högdalens bowlinghall ligger och BK Eva huserar så är denna matchen flyttad till framtiden och endast en match spelades mot Sundbybergs IK som inför säsongen tog steget upp i världens bästa liga.

Damerna som haft ett tufft spelchema i inledningen av säsongen och blivit nollade i ligan hade inga intentioner på att ge Sundbyberg deras första poäng i årets ligaspel.

Damerna tog kommandot direkt och ledde matchen efter 2 serier med 6-4 och i den 3.e serien så tog man en 4-1 vinst och ledde matchen efter 3 serier med 10-5 och årets första poäng var säkrad men tjejerna var inte nöjda där. Anförda av Marie Bengtsson och Åsa Carlsson i sista serien som slog 266 och 236 vann man denna med 3-2 och matchen med 13-7. 100 mil i minibuss på en dag blir mycket enklare hem med 2 poäng i bagaget. Dagens 800 tjejer blev Christel Carlsson 854, Marie Bengtsson 840 och Jessica Magnhammar 823

Dagens sista rödblåa match spelades i Strike & Co där herrarnas A-lag tog emot Pergamon F. Pergamon tog kommandot i första serien och såg lätt till att dom rödblå låg under med 4-1 efter första serien. Med herrarna ville annat och kontrade med 4-1 vilket gjorde att det var lika läge efter 2 serier, 5-5. I den 3:e serien drämde Pergamon till med 1762 och det kunde inte ÖIS matcha utan Pergamon ledde efter 3 serier med 10-5 och luften gick ur ÖIS grabbarna lite. Pergamon vann sedan sista serien med 3-2 och förlusten skrevs till slut till 13-7 och man får slicka såren till kommande helg istället. Rödblå killar i topp var denna helgen Hampus Nilsson 875, Tomas Malmberg 857 och Viktor Albihn 839.

Redan till helgen är det full omgång igen innan det kommer ett kortare uppehåll och då ser matcherna ut som följer:

Lördag

12.20  ÖIS BF Farm - Stenungsund BC F   Strike & Co

12.20 Team X-Calibur - ÖIS Dam   John Scotts Partille

Söndag

11.00 ÖIS Herr - Kulladals F    Strike & Co

13.00 Skrufscha - ÖIS Dam    Vänersborgs Bowlinghall

Vi laddar för fullt inför helgen och vi hoppas att se just dig bakom banorna och stötta vårt rödblåa sällskap till nya vinster!

#ViÄrÖIS

Skribent: Lars Lundahl
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Örgryte IS Bowlingförening - Bowling
Lars Lundahl, Skattkärr 28
43370 Sävedalen

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info