Hoppa till sidans innehåll

Olympia Ladies 2016!

04 SEP 2016 16:58
I helgen så spelades Olympia Ladies Open i Helsingborg. En tävling som vi under många år haft bra placeringar i. Och i år fortsatte traditionen.
  • Uppdaterad: 04 SEP 2016 18:04

Olympia Ladies Open är en av dom tävlingarna som lockar flest damer under säsongen trots att den ligger tidigt på säsongen. Så var fallet även i år. 

I kvalet så var det Emma Kindstrand dom drog det längsta strået i den röda tröjan genom att bli 2:a i kvalet redan i sin första start på lördagsmorgonen genom att spela ihop 1349. För Emma Åberg så hängde allt på den sista kvalstarten då hennes första start skulle läggas till handligarna. Efter en lite trevande inledning på starten lyckades Åberg till slut att reda ut det och landade på 1239 och knep därmed den näst sista finalplatsen till söndagens final.

Under finalen som spelades på söndagen så var det ombytta roller på våra finalister. I finalen så var det Emma Åberg som hittade spelet direkt medans Emma Kindstrand trevade lite och fick inte riktigt loss det resultatmässigt på samma sätt som hon fick på lördagen. Åberg var efter dom 6 första serierna, där 6 spelare gick vidare,  på första platsen där hon spelade ihop 1367. Kindstrand landade på 1238 och fick detta året nöja sig med en riktigt fin 9:e plats.

Även efter finalsteg 2 var Åberg i topp och var den enda som vann alla sina matcher. Att ligga 1:a efter detta finalsteget är väldigt viktigt då 2:an och 3:an gjorde upp om vem som skulle möta Åberg i finalen då man genom att bli 1:a är direktkvalificerad till sista matchen

Emma Halttunen från Spader Dam var den som skulle ta sig an Emma i finalen. Tyvärr så slutade resan för Åberg på en 2.a plats. Det handlade egntligen inget om Åbergs spel i finalen utan för att Spader Dam spelaren hade 25 poäng mer i hcp per serie. Emmas insats är på det sättet väldigt väl genomförd.

Summering från årets Olympia Ladies Open:

Hcp: Emma Åberg 2.a, Emma Kindstrand 9:a

I open klassen så var det Viktoria Nilsson som var närmast final men dessvärre missade hon med 12 poäng efter att ha avslutat sista serien något sämre än dom övriga kvalserierna.


Damerna har verkligen visat upp sig denna helgen och det ser riktigt bra ut inför seriestarten kommande helg där tjejerna åker till Stockholm för att mölta BK Eva och Hammarby

Skribent: Lars Lundahl
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Örgryte IS Bowlingförening - Bowling
Lars Lundahl, Skattkärr 28
43370 Sävedalen

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info