Hoppa till sidans innehåll

Säsongspremiären avklarad!

14 SEP 2017 10:28
I helgen som var så var det dags att starta bowlingsäsongen med 2 hemmamatcher för våra A-lag. Och det blev en blandad kompott!
  • Skapad: 14 SEP 2017 10:28

Damerna var under lördagen först ut att ,tillsammans med matchvärden Kerstin Holmqvist, hälsa Cahoot välkomna till Strike & Co. Cahoot som inför denna säsongen tappat några spelare däribland juniorlandslagstjejen, Hanna Engberg, som valt att i år spela för Team X-Calibur.

Matchen startade med att dom rödblåa tjejerna tog kommandot direkt från start. I första serien så vann man övertygande med 4-1 och seriepremiären var avklarad.

Cahoot är ett duktigt lag som vi genom åren har haft jämna bataljer med. Och tjejerna från Kalmar var inte sämre denna matchen. Andra serien vann Cahoot med 3-2 vilket inne bar att det nu stod 6-4 till ÖIS efter 2 serier.

Några rutor in i den 3:e serien så blev det litet uppehåll då brandlarmet gick i hallen. Efter uppehållet så tog tjejerna tag i taktpinnen och det var framförallt Christel Carlsson som ledde laget då hon rullade in 278 och man vann serien med 3-2 och inför sista serien så var ställningen 9-6 i rödblå favör.

I den sista serien så tog tjejerna kommandot direkt och visade att denna matchen skulle man vinna. Cahoot gav dock inte upp utan efter halva sista serien så var det önödigt spännande. Dom rödblå tjejerna taggade dock till och vände serien till en rödblå vinst och säsongens första vinst var ett faktum. Vinst med 3-2 även i den 4:e serien gjorde att man vann matchen med 12-8. Alltid skönt att börja med en vinst men det som var riktigt skönt att se var att tjejerna ser hungriga ut inför vad som komma skall under säsongen. I topp i matchen hade vi Christel Carlsson på 899, Frida Eriksson 796 och Reneé Mattsson på 789.

För herrarnas del var det säsongspremiär först på söndag som gällde när de ställde upp som hemmalag och tillsammans med matchvärden Air Glenn på Landvetter flygplats hälsade BK Joker välkomna. Redan på inspelet syntes det tydligt att alla i vardera lag var ivriga att börja säsongen på bästa sätt, men maskinproblem på ett flertal av banparen gjorde så att atmosfären bland spelarna mattades ner något och matchen startade drygt en halvtimme sent. 

Trots detta så var allt återställt när matchen väl drog igång, från första slaget var det hög press och ljudnivå från båda sidor! Serien stod och vägde jämnt första halvan men efter det så släppte Öisarna något på trycket genom ett par misstag och Jokrarna var inte sena med att ta tillfället i akt! Trots stor totaldiff i första serien till BK Jokers favör kunde det varit jämnare i poängen än de 1-4 som nu var ett faktum. 

Historien återupprepade sig på ett liknande vis i andra serien och återigen blev det 1-4 till Örgrytes nackdel men denna gången var det bara 30 poäng som skiljde de båda Allsvenskalagen åt, 1695-1726. Bra spel från båda lagen efter att många nu börjat bli bekväma med hur banorna betedde sig och modet inför tredje serien var ändå högt hos de rödblåa, trots några bittra och jämna bordsförluster. 

Tredje serien var även den jämn men här drog BK Joker det längsta strået åter igen när det väl kom till kritan. 2-3 till Joker och Öisarnas chans till poäng var nu över, 4-11 efter tre spelade serier. I sista serien fanns då tillfället att ta några bordspoäng för att ha med som diff inför resten av säsongen, men efter så många spelade serier med så små marginaler åt fel håll, men luften gick dessvärre ur herrarna.

Säsongspremiären för herrarna slutade alltså 5-15 och topp tre hos de på rödblå var Jocke Karlsson 872, Lars Lundahl 811 och Robin Skans med 806. 

Reservlaget startade även dom på söndagen men här blev det dessvärre också förlust. Här med 12-8.
Redan kommande helg är det dags för ÖIS igen då damerna spelar i Örebro på lördagen mot BK Merci och på söndagen mot BK Skrufscha i deras hemmahall i Vänersborg. Herrarna har en till hemmamatch när de ställs mot Kabaré BS på lördag eftermiddag och räkna med att båda lagen är taggade till tusen inför vad som komma skall! 
Skribent: Lars Lundahl
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Örgryte IS Bowlingförening - Bowling
Lars Lundahl, Skattkärr 28
43370 Sävedalen

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info