Hoppa till sidans innehåll

Seriepremiären avklarad!

12 SEP 2016 14:29
Då var seriepremiären avklarad för både damerna och herrarna. Blandad kompott men poäng för bägge lagen vilket är något vi absolut tar med oss in i nästa omgång som kommer redan till helgen.
  • Uppdaterad: 12 SEP 2016 15:27

I lördags så var det äntligen dags att rulla igång serien igen och det var herrarna som denna gången var först ut på lördagen där det till Strike & Co kom besök ifrån Tollarp.

I första serien så var det Tollarp som tog kommandot. Gästerna tog kommandot tidigt och hade i stort sett hela serien 3 bord man skulle vinna. Men tack vare ett storspelande bord i Andreas Hansen och Tomas Malmberg som drog ihop 500 så vann vi deras bord med 130 poäng samt att vi tog totalen med 10 p. Så efter första serien var det ledning för Tollarp med 3-2.

I serie 2 så jobbade in sig direkt i ruta 1 medans gästerna fick lite problem istället. 2 banpar för dom rödblå drog iväg ordentligt och vann sina bord komfortabelt och man fick även med sig totalen vilket gjorde att det stod 5-5 efter 2 serier.

Men i serie 3 la ÖIS in en starkare växel och det märktes direkt att man ville sätta press och ta ett starkt komando i matchen. Och det gjorde man! Det va 2 bord som var jämna och slogs om och det var banne mig till sista slaget. Vinst med 2 respektive 6 poäng på banpar 1 och 2 gjorde att man tog en 5-0 seger och ledde matchen med 10-5. Sedan blev egentligen sista serien bara en transportsträcka för det märktes att gästerna blev chockade av ÖIS 3:e serie. Vinst med 4-1 i sista serien och vinsten skrevs till 14-6! Skön vinst att börja med. Extra skönt att debutanten från IFK Göteborg, Robin Skans, visade direkt i första matchen att han kommer bli ett tillskott till laget med sina fina 887. Övriga resultat i matchen på topp 3 var Andreas Hansen på 939 och Lars Lundahl på 896. Andreas tog tillsammans med Tomas Malmberg även 4 poäng tillsammans. Bra start och redan till den kommande helgen vill säkert Tollarp utkräva en revansch då grabbarna ska ner dit för nästa omgång samt att man skall till Hässleholm och möta BK Femtionian.

Damerna var i Stockholm!

Damernas första liga omgång spenderades i Stockholm där det var Hammarby IF och BK Eva man skulle rå sig på. Ingen lätt bortasväng för damerna men summa sumarum så tror jag nog att man är rät nöjd med hur helgen slutade.

På lördags kvällen var det dags för mötet med Hammarby och det var ingen rolig start man fick på den matchen på en jobbig profil, Hammarby hade valt att spela på 37 fots profilen som är den kortaste av årets profiler. I första serien var det inget snack om saken utan Hammarby var det bättre laget och kunde redan i första serien rycka åt sig en 5-0 ledning.

I serie 2 var det ombytta roller. Hammarby kom ut otroligt svagt och dom rödblå tjejerna kunde relativt enkelt utjämna matchen genom att vinna med 5-0. Så i halvtid var ställningen 5-5.

Sen blev det tyvärr så att Hammarby spelde upp sig i serie 3 och 4 där man i båda serierna tog en 4-1 vinst och till slut kunde vinna med 13-7.

Återkomsten i elitserien var avklarad och det är ingen lätt profil att starta på. Det finns även saker från sådana förlustmatcher att ta med sig och det vet jag att tjejerna har gjort. I topp resultatmässigt hittar vi: Marie Bengtsson 740, Åsa Carlsson 732 och nyförvärvet Viktoria Nilsson på 727

På söndagen var det dags att sig an förra årets slutspelslag, BK Eva i Högdalens Bowlingpalatz och denna gången var det en jämnare tillställning.

BK Eva tog ledningen efter serie 1 med 3-2 och det var resultatmässigt en rättvis fördelning. I serie 2 var det återigen ombytta roller! ÖIS tog kommandot och kunde, när serien var färdigspelad, vinna med 3-2. Med lite flyt här hade man kunnat vinna med 4-1 då man tappade totalen med 3 futtiga poäng. Men oavgjort i halvtid, 5-5!

I serie 3 var det åter dags för BK Eva att ta kommandot men även denna serien skulle bli en jämn tillställning som BK Eva kunde ta in till protokollet som vinnare. 3-2 vinst och en ledning med 8-7 inför sista. Men det var samma sak här. Emma Åberg och Helena Hofling fölorade med 4 futtiga poäng. En vinst på det banparet hade gjort att vi hade lett med 8-7 istället.

I sista serien var det några som hade bestämt sig att detta inte skulle gå förlorat. Paren Viktoria Nilsson/Christel Carlsson och Reneé Mattson/Marie Bengtsson tog tidigt i serien en tidig ledning som drog i väg även totalen så man hade en ledning i hela serien. Frågan var egentligen bara ska det bli vinst med 3-2 så att matchen slutade 10-10 eller skulle man få med sig 4-1 och vinna matchen med 11-9. Det blev dessvärre det förstnämnda. Man vann serien med 3-2 och matchen slutade 10-10. En förlust med 2 poäng på ett banpar satte stopp för årets första vinst.

Men som ni hör själva så finns det mycket att ta av dessa spelarna och det kommer att bli en riktigt rolig säsong. Viktoria Nilsson gjorde sin debuthelg i den rödblå tröjan där hon var i topp i söndagen match på 767. Efter följde Christel Carlsson på 750 och Emma Åberg 724.

Killarna åker som sagt på en skåneresa på lördag där man möter Tollarps BK och BK Femtionian. 

Damerna får sin första hemmamatch där det blir ett klassiskt möte då SBC ifrån Malmö kommer på besök. Den matchen spelas i Strike & Co på lördag kl 13,40. Så planera in det i kalendern och stötta brudarna i deras första hemmamatch för säsongen!

#viäröis

Skribent: Lars Lundahl
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Örgryte IS Bowlingförening - Bowling
Lars Lundahl, Skattkärr 28
43370 Sävedalen

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info