Hoppa till sidans innehåll

Söndagen den 28:e november år 2000!

16 OKT 2016 22:00
Det var dagen som Boca Juniors mötte Real Madrid i Copa Intercontinental finalen i Japan. I Valhallas bowlinghall så spelades det också ett derby mellan Örgryte IS och BK Joker. Detta derby skulle bli det sista mellan lagen på många år.
  • Uppdaterad: 16 OKT 2016 22:10

Närmare bestämt 16 år! Men vi börjar med omgången som spelades i helgen.

I helgen var det dags för full omgång där alla lagen stod på banorna och först ut på i lördags var det herrarna som tog emot Lunds BK Mamba. Herrarna satte ett högt tempo redan i första serien och vann denna med 4-1. Allt eftersom oljeprofilen ändrade sig så hade man i serie 2 och 3 lite problem med att lösa banorna dom första 4-5 rutorna och gav Mamba ett försprång på 80-90 poäng i totalen. Men styrkan som herrarna visade i dessa serierna var enorm och framförallt visade man upp ett tålamod som man kommer vinna matcher på i framtiden. Vinst med 4-1 även serie 2 och 3 gjorde att man ledde matchen med 12-3 efter 3 serier och matchen var avgjord. Sista serien vanns med dom populära siffrorna för dagen, 4-1, även den så slutresultatet skrevs till 16-4. I topp denna matchen hade vi: Patrik Bergwall 884, Tomas Malmberg 837, Lars Lundahl 830 och Andreas Hansen på 820.

Damerna fick åka en tur ner till Falkenberg för att möta Hallandia. När matchen startade så var det även här som ÖIS tog tag i taktpinnen och detta gjorde man genom att vinna den första serien med 3-2. Efter halva andra serien såg det länge ut som att Hallandia ville utjämna matchen till 5-5 men ÖIS tjejerna ville annorlunda. Efter en stark avslutning så kunde man vinna den andra serien med 4-1 och i halvtid på matchen gick man upp i en ledning med 7-3. En sådan start är det allt skönt att med sig och det blir även lättare mentalt att gå vidare i matchen. Serie 3 vanns med 3-2 och med 1 serie kvar ledde man med 10-5 och minst en poäng var säkrad. Men en poäng är inget våra tjejer vill ha. Dom vill ha med sig 2 poäng och så blev det men Hallandia stod upp länge i den sista serien. Men när Emma Kindstrand i par med Marie Bengtsson tidigt tog åt sig en ledning så var matchen avgjord. Man vann sista serien med 3-2 och kunde styra resan hemåt Göteborg med en 13-7 vinst i bagaget. I topp för damerna hade vi Jessica Magnhammar 855, Marie Bengtsson 758, Helena Bruhns 754 och Åsa Carlsson 734.

Reservlaget spelade match på söndagen mot Kabaré men här har hemmalaget inte rapporterat in matchen som den skall men det vi vet är att matchen enkelt vanns med 14-6. I topp hade vi Stefan Tisell 856, Linus Pettersson 834, Emma Kindstrand 805 och Emma Åberg 791.

En fantastisk rödblå helg på banorna. Damerna har spelledigt nästa helg men reservlaget möter Velebit i Strike på söndagen och herrarna tar sig an BK Joker på lördag kl 13.40 och vilken match det kommer att bli

Under Örgryte IS storhetstid, under slutet av 80-talet och under 90-talet, så spelades det flera derbyn mellan ÖIS, som hade Valhalla som hemmaplan, och BK Joker, som höll till i Stigberget. Just säsongen 2000/2001 var ett tungt år för oss. Många spelare valde att antingen lägga av eller byta klubb. Så det var en tuff säsong helt klart. Säsongen startade dock väldigt bra med 2 vinster. Borta mot Stenbocken i Helsingborg med 11-9 och sedan i Stigberget mot BK Joker med 13-7. Första förlusten kom egentligen mot ärkerivalen i Valhalla i omg 3. BK Ascot vann den matchen med 14-6.

Resten av säsongen bestod egentligen av både bedrövelse och motgångar. När vi mötte Joker den 28 november år 2000 så stod det redan klart att vi skulle hamna i Sydallsvenskan till våren och det kom också att bli den sista matchen i elitserien för Örgryte IS. Matcehn vanns av BK Joker med 12-8 så visst har vi en revanschlusta efter den förlusten.

Men NU är det återigen dags för ett riktigt derby och det är 2 lag som genomgått en föryngring så jag kan lova att det kommer bli en kul match för alla att titta på som kommer till Strike & Co på lördagen den 22 november kl 13.40. Så hjärtligt välkomna att heja fram och stötta herrarna på lördag!

#ViÄrÖis

Skribent: Lars Lundahl
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Örgryte IS Bowlingförening - Bowling
Lars Lundahl, Skattkärr 28
43370 Sävedalen

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info