Hoppa till sidans innehåll

Spännande kvalhelg i rödblå favör!

15 MAJ 2017 14:05
Inför helgen så stod det väldigt klart vad helgen handlade om och det var helt enkelt vinna eller försvinna. Och efter helgen kan vi konstatera: VI ska inte försvinna nånstans!
  • Uppdaterad: 15 MAJ 2017 15:27

Vi startade säsongen med att våra lag mål. På damsidan var det att hamna på plats 5-6 för att säkra elitseriespel nästa säsong. På herrsidan var det ett liknande mål och detta var att man skulle bli sämst 4 som betydde nytt kontrakt tills nästa säsong.

Dessvärre lyckades vi inte uppnå dessa målen utan damerna hamnade på 7:e plats och herrarna på en 4:e plats som för båda lagen innebar att nu var man tvungna att försvara sina platser mot hungriga motståndare i ett tufft kval. Men som kvalen genomfördes!

Kvalhelgen startade i lördags nere i Falkenberg för herrarnas del som där mötte Forsheda BK ifrån Värnamo. Vi har mött Forsheda många gånger genom åren i ligan och det har alltid varit tighta matcher. Lördagens matcher skulle inte bli annorlunda så man kan säga att det var minst sagt 2 taggade lag som stod på banorna för att göra upp om platsen till Sydallsvenskan.

Dom rödblå startade bäst med att ta 3-2 i första serien men i den andra serien fick Forsheda luft under vingarna och vann denna med 4-1 vilket gjorde att rödblått var i underläge efter halva matchen med 4-6.

I den 3:e serien drog herrarna till med hela 1838 vilket gjorde att man vann serien med 4-1 och ledning inför sista serien med 8-7. Tyvärr så kom det grus i maskineriet som gjorde att man levererade dagens sämsta serie med 1548 och Forsheda kunde vinna serien med 4-1 samt den första matchen med 11-9.

Topp 3 i första matchen hade vi Liten 908, Robin 870 och Andreas Hansen 859.

Matchen efter fick en match med 2 ansikten för nu var ju herrarna tvungna att vinna matchen annars hade platsen i Sydallsvenskan varit förlorad.

Forsheda rivstartade i första serien och gjorde 1799. Men bord fick vi med oss och Forsheda gick upp i ledning med 3-2. I andra serien så gjorde Forsheda sin sämsta serie för dagen på 1530 medans ÖISarna hade kylan i sig och spurtade på och tog en 5-0 serie vilket gjorde att man gick upp i ledning med 7-3. 

I den 3:e serien så vann ÖIS med 3-2 vilket gjorde att nu var vi piskade att ta en poäng för att vinna matchen och tidigt i serien så tog Patrik Berwall och Annie Thorell tag i taktpinnen  och kunde enkelt deffillera in i mål efter 203 på Pata och 256 på Annie. 11-9 vinst och nu var det dags för en skiljeserie.Topp 3 i matchen: Liten 902, Annie 895 och Robin 868.

Under hela dagen har det varit hög volym i hallen och i skiljeserien kan jag lova att det var ännu högre än innan. Tack till damerna, gamla medlemmar och alla supportrars stöd för ni är en stor del i vad som hände i skiljeserien. Från botten av killarnas hjärtan: TACK!

Med stödet i ryggen så var det en jämn batalj som utspelade sig. Men grabbarna i laget var kyliga som få. Det var oerhört jämnt men till slut när sista slaget var slaget så vann dom rödblå med 3-2 och platsen i Sydallsvenskan nästa säong var säkrad. Magisk stämning på och utanför banorna och en kämparglöd som hette duga fick kröna lördagen :)

Direkt efter matchen bar det av för damerna mot Linköping där man på söndagen skulle ta sig an Sundbybergs IK som vi har haft många tighta matcher med genom åren. Och det var tighta matcher även denna helgen men på något sätt inte direkt oroande

Sumpan startade trevande och lite nervöst medans våra damer var kyliga och tog vara på chansen i första serien vilket gjorde att man vann första serien med 4-1. Den andra serien var jämn och man vann denna med 3-2 vilket lika gärna kunde varit 4-1 igen då man tappade totalen med endast 2 poäng. Men ledning efter 2 serier med 7-3.

Men precis som killarna släppte man in Sumpan i den 3: serien och dom kunde här ta 4-1 vilket gjorde att ställningen nu var 8-7 i rödblå favör. Här vann dock Sumpan totalen med 3 och 1 banpar med en ynka poäng men fortfarande förarsätet för damerna.

Sista serien gjorde man vad som krävdes genom att ta 3 poäng genom att ta 3 banpoäng och en stor anledning till detta var att Helena Bruhns byttes in och gjorde iskallt 214 vilket gjorde att man kunde vinna det banparet med 11 poäng. Topp 3 i matchen hade vi: Marie 830, Christel 819 och Reneé 815.

I match 2 för damerna så blev det desto jämnare men på nåt sätt så syntes det i tjejernas ögon att detta skulle man inte ge bort. Efter vinst med 3-2 i den första serien och förlust med 3-2 i den andra så var det lika, 5-5, i den avgörande matchen. Och när bägge lagen plockade fram ett riktigt bra spela i den 3:e serien så plockade dom rödblå tjejerna fram ett ännu bättre spel än motståndarna. Efter 1655-1608 som var man återigen i förarsätet inför den sista serien då man ledde med 8-7.

Även här ska läktaren ha en stor eloge! Med trummor och annat som för ljud så övverröstade man motståndarklacken och framförallt så lyfte man tjejerna och gav dom ännu mera energi än dom redan hade.. Minibussen med Carina i spetsen, familjer och supportrar: STORT TACK även till er! Ni var helt grymma

I den sista serien tog Emma Åberg och Jessica Magnhammar tidigt hand om deras serie. Och när även Åsa och Christel tog sin så var matchen klar då Sumpan var piskade att vinna matchen och vi redan då hade kommit till 10-10. Men våra tjejer är inte nöjda med oavgjort utan dom krigar även med sig totalen och vinner även totalen och därav även matchen med 11-9! Topp 3 i matchen: Christel 906, Helena 881 och Jessica 831!

Tusen tack för i helgen alla inblandade! Tusen tack för stödet som var både bakom banorna och hemma framför scoringen. Ni lyfte oss både herrar och damer denna helgen så att vi även nästa år spelar i Sydallsvenskan och Elitserien!

#ViÄrÖIS

Skribent: Lars Lundahl
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Örgryte IS Bowlingförening - Bowling
Lars Lundahl, Skattkärr 28
43370 Sävedalen

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info