Hoppa till sidans innehåll

Vilken helg! Vilka lag! Vilka insatser!

25 NOV 2018 22:13
En helg som den vi har gått denna helgen kommer för alltid att beskrivas som en helg där laget var allt! Där vi satte oss i tuffa situationer! Situationer som vi kom vinnande ur som en lagmaskin!
  • Skapad: 25 NOV 2018 22:13

Det låter kanske som stora ord men det som vi fick se denna helgen var något över det vanliga. Och denna helgen började i Partille för vårt farmarlag kl 11.40 i lördags.

Farmen har ju startat säsongen helt strålande och det var ett taggat gäng som äntrade banorna i Partille där Grävlingen skulle visa sig vara en riktig styrkemätare och som var årets tuffaste match.

Grävlingen startade matchen klart bäst och vann dom 2 första med 3-2 vilket gjorde att det i halvtid var underläge med 6-4 och det var nu något hände med laget som stod på banorna. Det var som att tanken om att tappa den obesegrade sviten man startat med infann sig och det skulle bli en vändning av sällan skådat slag. 

Den 3:e serien visade Filip Wiklund och Joakim Karlsson vägen med sina 258 och 257 och dom rödblå var nu i förarsätet efter att ha vunnit serien med 4-1 och ett underläge efter 2 serier hade nu vänts till en ledning med 8-7 men matchen var inte slut där. Den sista serien skulle bli spännande ända in i mål. 2 poäng var klara tidigt men det behövdes en poäng till för att vinna matchen. Efter en strike kavalkad i slutrutorna vann man totalen till slut med endast 15 poäng vilket gjorde att man vann serien med 3-2 och sedermera matchen med 11-9. Grym insats av hela laget men vad man inte visste då var att helgen hade bara startat. Topp 3 i rödblått var:Joakim Karlsson, Filip Wiklund och Anthon Alexandersson.

Match 2 för dagen spelades i Mölndal där IFK Göteborg skulle stå för motståndet. Ett klassiker möte i idrottskretsar och detta skulle också det bli en vändning av kaliber. Blåvitt tog enkelt ledningen med 4-1 och det äldsta sällskapet var i underläge men den andra serien gick rödblåtts väg och man vann med 3-2 med som i första matchen var det underläge med 6-4. Men precis som i första matchen så vände man på steken och det blev en riktigt bra avslutning på dagen. Rödblått la i en högre växel och drog ifrån i 3:e serien och vann denna med 4-1 och inför sista serien så var det för andra gången idag ledning med 8-7. Sista serien startade Filip starkt och ledde laget till en 3-1 seger och man vann till slut matchen med 11-8. Farmen går alltså obesegrade genom hösten då man tagit 8 raka vinster vilket är en imponerande insats. Topp 3 i rödblått blev: Filip Wiklund, Alex Möller och Stefan Tisell.

På söndagsmorgonen var det så dags för damerna att ta sig an BK Eva från Stockholm i damernas Elitserie. BK Eva kom från en imponerande seger under lördagen mot Spader Dam nere i Helsingborg men det var inget som satte skräck i dom rödblå damerna.

Det såg länge bra ut i första serien men i den sista halvan av serien vände gästerna några banpar vilket resulterade i att BK Eva vann den första serien med 3-2. Men vi visste ju efter lördagen att ta ikapp ett underläge var inga problem denna helgen. Damerna satte gasen i botten i den andra serien och vann denna med 4-1 vilket gjorde att man hade vänt matchen redan i serie 2. Men detta skulle bli en svängig match ända in i mål. I 3:e serien var det åter gästerna som tog kommandot. 2 bord vann rödblått komfortabelt med dessvärre så blev förlusten för stor på dom 2 borden man förlorade vilket gjorde att BK Eva kunde vinna totalen och även serien med 3-2 och man hade i detta tagit in lite av ledningen som rödblått hade tagit med sig. Inför sista serien var det övertag för hemmalaget med 8-7 och det är nu det händer.

Sista serien var en serie som det var längesen jag såg i ett sådant avgörande läge i slutet av en match.

2 av banparen var klara tidigt och bägge dessa vanns av dom rödblå damerna så att man skulle få med sig ett oavgjort resultat var redan klart. Men detta blev en rysare som inte varken spelare eller publik kommer att glömma i första taget.

När det endast var 2 spelare kvar ur vardera lag var bonuspoängen för totalen helt lika. Och med helt lika menar jag helt lika. Dom avgörande spelarna som var kvar i hemmalaget var Marie Bengtsson och Helena Bruhns som var helt iskalla i uppgiften som dom stod inför. Efter en cool, lugn och grymt fokuserade sista slag så lyckades man inte bara försvara poängen utan även utöka totalen till en vinst med 3 poäng. Således knep man även totalpoängen och man vann matchen med 11-9. Topp 3 i matchen: Marie Bengtsson , Jessica Magnhammar och Riitta Persson.

En grymt bra insats av damerna som gjorde att denna helgen blev en fantastisk helg som vi tar med oss in i kommande utmaningar!

#ViÄrÖIS

 

Skribent: Lars Lundahl
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Örgryte IS Bowlingförening - Bowling
Lars Lundahl, Skattkärr 28
43370 Sävedalen

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info