Hoppa till sidans innehåll

Arne Nordahl, 1926 – 2020, har gått bort

24 OKT 2020 07:22
Minnestext om Arne Nordahl
  • Skapad: 24 OKT 2020 07:22

Efter ett långt och innehållsrikt liv har vår mångårige klubbkamrat och hedersmedlem Arne Nordahl efter en längre tids sjukdom stämplat vid sista kontrollen. För den yngre generationen är Arne av naturliga skäl inte så välkänd, men vi som varit med ett tag kan inte nog uppskatta allt som Arne gjort för klubben.

När jag som liten ”minipojke” tog mina första stapplande orienteringssteg på en nybörjarkurs var Arne en de som höll i trådarna. Inte förvånande, Arne var då, innan och under stora delar av mitt orienteringsliv, motorn och navet I ÖFK. Den typen av ledare som kanske inte hörs och syns mest, men som alltid finns där. Alltid hjälpsam och alltid med gott humör.

Det känns egentligen enklare att räkna upp vad Arne inte gjort, än att nämna allt som han bidragit med. För här vi en man som varit styrelseledamot, sekreterare och kassör under många år, flitigt förekommande banläggare (i toppklass!), ungdomsledare, tävlingsledare, kartritare, festarrangör, redaktör för klubbtidningen och några jubileumsskrifter och mycket, mycket annat. En typ av klubbledare som det tråkigt nog blir färre och färre av. Utöver detta fanns även ett krävande arbete med en chefstjänst inom Ängelholmspolisen. Det man kan fråga sig är: Hade dygnet mer än 24 timmar förr? Att Arne vid sin nedtrappning skulle väljas in som hedersmedlem i föreningen var förstås en självklarhet.

Själv har jag lärt mig mycket inom klubbarbete av Arne. Framförallt när man som fjunig tonåring och ung senior, under Arnes diskreta kontroll, fick förtroende, uppmuntran och stöd att vara banläggare för riktigt stora tävlingar, att sitta med i styrelsen och att på egen hand driva olika typer av projekt. Mycken av denna lärdom kunde man sedan ha glädje av även i arbetslivet.

Utöver att vara engagerad inom klubbarbetet var Arne också en av de allra flitigaste på tävlingsfronten, dessutom alltid en av de mest framgångsrika i sin klass. Medaljer på veteran-VM, veteran-SM, 5-dagarssegrar och mängder av DM-segrar finns noterade.

En trevlig tradition var att klubben under många år ofta gästade familjen Nordahls hus på Rönneholmsgatan i Ängelholm. Inte minst när det var ”Tomteorientering” i Kronoskogen var det trångt vid ombytet i husets källare. Att sedan Lena bjöd på fika och soppa efter träningen var förstås också en anledning för extra många att ansluta. Lena som också alltid fanns där, på tävlingar och träningar, i klubbarbetet och som en extra ”morsa” för många av oss i ungdomsklasserna. Våra tankar går till dig Lena och förstås även till Per och Eva med familjer.

Tack Arne för all gemenskap, glädje och ditt stora engagemang!

Björn Persson

Enligt Arnes och familjens önskemål får man gärna hedra hans minne genom att skänka en slant till ÖFK:s ungdomsverksamhet (bg 393-3355).

Skribent: Daniel Kämpe
Epost: Adressen Gömd

Örkelljunga FKs Facebookflöde

 

 

 

Sponsorer:

 

 

Stiftelsen Gripen

Vi tackar för bidraget till att förbättra och utöka klubbens kartdatabas som bl.a. kommer ge oss möjlighet till träning och tävling i nya områden.

 

Örkelljunga FK:s Samarbetspartner:

 

 Logga ÖGF

 

Postadress:
Örkelljunga FK - Orientering
Anette Nyberg, Korgmakaregatan 11
28631 Örkelljunga

Besöksadress:
Rönnliden 8, Rönnliden 8
28636 Örkelljunga

Kontakt:
Tel: 0703464509
E-post: ofkinfo@orkelljungaf...

Se all info