Hoppa till sidans innehåll

ÖFK Bakgrund


Den spännande historien om Örkelljunga FK

1937 var året då orienterarna i Örkelljunga slog sina kloka huvuden ihop och bröt med ÖIF, för att bilda en egen förening. Anledningen var att orienterarna och friidrottarna gjorde mer reklam för ÖIF än fotbollsspelarna gjorde, men att de fick alldeles för lite av de slantar som flöt in på lotterier, fester m.m. till verksamheten. Året innan hade DM i orientering arrangerats vilket gav en bra summa pengar. Penagrana gick istället till finansiering av av fotbollen.

Första mötet ägde rum 11 februari 1937 och där valdes en interimsstyrelse. Namnet Örkelljunga Friluftsklubb bestämdes tills vidare.

Vid möte med interimsstyrlesen 13 feb. 1937 beslöts medlemsavgiften till 3 kronor för seniorer, 1,50 kronor för damer och juniorer och 3 kronor för passiva medlemmar.

På efterföljande möten beslöts att föreningen skulle tillhöra Riksidrottsförbundet och Svenska och Skånska Idrottsförbunden. Georg Johnsson blev vår första ordförande.

Fortsättning följer....

Uppdaterad: 14 JAN 2018 11:18 Skribent: Roine Schölin

Örkelljunga FKs Facebookflöde

 

 

 

Sponsorer:

 

 

Stiftelsen Gripen

Vi tackar för bidraget till att förbättra och utöka klubbens kartdatabas som bl.a. kommer ge oss möjlighet till träning och tävling i nya områden.

 

Örkelljunga FK:s Samarbetspartner:

 

 Logga ÖGF

 

Postadress:
Örkelljunga FK - Orientering
Anette Nyberg, Korgmakaregatan 11
28631 Örkelljunga

Besöksadress:
Rönnliden 8, Rönnliden 8
28636 Örkelljunga

Kontakt:
Tel: 0703464509
E-post: ofkinfo@orkelljungaf...

Se all info