Hoppa till sidans innehåll

Turer


Högsommartur i ytterskärgården med tema navigation &
yoga (2015) Under planering !!

Hej under många år har vi haft denna tur i ÖKS. Turen går i mer öppet vatten och du behöver en del baskunskaper i säkerhet. Vi brukarpaddla i  långsamt upptäckartempo och ta långa raster men det kan bli en del timmar i kajaken ( från morgon till tidig kväll).  Vi tältar alla dagar och sover ofta på berg så ett bra liggunderlag är bra att ha.Var kommer vi att paddla?  Stockholms skärgård . Tänkte även träna lite navigation och yoga på amatörnivå.

Datum: Lördag 18/7 till fredag 24/7 Startplats: Under planering Ingarö eller Dalarö (planering pågår så det kan ändras) Din erfarenhet: Du måsta ha tränat både ensamräddning och kamraträddning. Du ska även ha personlig utrustning: Pump, Flottör,Visselpipa, Kompass & karta, mobil i vattentät påse. En del av detta finns att låna.

 

Vid anmälan ange om du har tillgång till bil med takräcke då detta med bilarna ofta kräver lite planering. Mvh  Bengt Larsson This is a mailto linkälan: via hemsidan se under aktiviteter/tur och långfärd.  Bengt Larsson   

This is a mailto link
Anmälan: Länk

Kristi paddlare (kamrattur ej ledarledd, 14-17 maj 2015)

Kristihimmelfärdshelgen brukar kunna bjuda på finfin skärgårdspaddling. Jag tänker mig en sån där helg då körsbärsblommorna slår ut och att man solbadar på klippor. Men även om det inte blir sommarvärme så vill jag ut på tur och hoppas få sällskap.

Tid ut/hem: Föreslår avfärd från Stockholm ca kl 10 torsdag 14/5 och tillbaks söndag 17/5 framåt kl 18. Öppet för alternativa förslag.

Rutt: ännu obestämd, men föreslår utgångspunkt endera i Sollenkroka eller Dalarö. Vi tar hänsyn till väder, vind, vågor och temperatur och anpassar rutten. Målsättning att komma ut till ytterskärgård. Om väder-/vindprognosen är rätt kan utgångspunkt Nynäshamn också vara ett intressant alternativ.
 
Längd&nivå: 4 dagar, 3 nätter. Uppåt ca 10 mil totalt. Turen blir motsvarande Friluftsfrämjandet svårighetsgrad 4 vilket innebär god kajak- & friluftsvana, förmåga att klara krävande paddling i oskyddat vatten och hög sjö, och kamraträddning. Dagsetapper upp till 40 km/dag med marschhastighet upp till 6 km/h. Var och en ansvarar för egen utrustning. Torrdräkt rekommenderas varmt. Vi har respekt för kallt vatten!
Logistik: Jag har en bil, plats för 2 kajaker och 3 pers med packning.
Fler bilar med takräcke behövs.

Föranmälan: senast lördag 8 maj (via https://www.facebook.com/events/811216942288952/ eller kontakt nedan).
Ange om du har bil och antal platser. 
Blir vi tre-fyra så blir det av, blir vi fler så blir det roligare:). Blir vi fler än tio så bör vi nog dela upp oss i fartklasser.

Kontakt vid sidan av Facebook:
This is a mailto link
073-8308702
 

Länk:
Uppdaterad: 07 JUN 2016 23:59 Skribent: Bengt Larsson

 

Örnsbergs Kanotsällskap

Besöksadresser:

Reimersholmsg 9, Reimersholme

 

klart.se

 

 Vi som gillar ÖKS
 facebook

Vår hemsida använder cookies
Läs mer om cookies

Postadress:
Örnsbergs KS - Kanot
Box 9240
10273 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4687763454
E-post: This is a mailto link

Se all info