Hoppa till sidans innehåll

Följ sidan "Föreningsnyheter"

Fyll i namn och e-postadress nedan för att följa denna sida. Ett e-postmeddelande kommer då att skickas till dig när något nytt publiceras på sidan.

Föreningsnyheter


Nytt beslut från Sveriges regering och FHM den 4 februari:
Nu inkluderas även gymnasieungdom (födda 2002 och senare) i den grupp som får träna inomhus. Alltså:

Allt där det på vår hemsida står om "födda 2005", så är det "födda 2002" som nu gäller!

COVID-19 och träning fr.o.m. 25 januari-21
Sammaförhållningsregler gäller i princip nu som under HT-20, med ett viktigt tillägg (se också länken längst ner på sidan!):

Vi använder inte omklädningsrummen för omklädning. Passera bara igenom och häng av er ytterkläder. Bara en (1) person i taget vid skohyllorna! Vänta utanför (eller inne i omklädningsrummet) tills det är ledigt vid skohyllorna. Träng er inte förbi någon!
Toaletterna får givetvis användas (även vid nödvändigt ombyte). Tvätta också händerna före träningen.

 

Redan under HT-20 gällde följande, och gäller även fortsättningsvis:
Med anledning av den ökade smittspridning som vi sett under oktober och november (och de nya utökade råd och rekommendationer som kommit), vill jag påminna om att de försiktighetsåtgärder som FHM rekommenderar för oss (genom Svenska Judoförbundet och Svenska Budo- & Kampsportsförbundet) fortfarande gäller.
Båda förbunden gick den 14 juni ut med nya rekommendationer om träning, efter samråd med Folkhälsomyndigheten (vilket jag skrev om i somras).
Samma rekommendationer gäller fortfarande. För barn och ungdom innebär det att man rekommenderar träning, men med vissa försiktighetsåtgärder.
Kortfattat gäller för oss (som dessutom är väldigt få) att:
- att man stannar hemma om man känner det minsta sjukdomssymptom. Trötthet som man brukar känna efter skoldagen, eller snuva som man får utomhus eller när man går in så här års ("utomhussnuva") betraktas inte som sjukdomssymptom.
- vi tvättar händerna med tvål direkt före och direkt efter träningen.
- vi försöker undvika att peta oss själva i ögon/näsa/mun före, under och efter träningen.
- vi står längre bort i korridoren när konståkarna (och ev andra som är före oss i lokalen) passerar ut från träningslokalen, så att det inte blir trångt i onödan.
- om du varit sjuk, stanna hemma till och med två dagar efter tillfrisknande.

På en punkt skärper vi FHMs rekommendation:
För alla (även för barn i grundskoleålder) gäller att man stannar hemma från träningen om någon i familjen har COVID-19, eller vid MINSTA misstanke om att det skulle kunna vara COVID-19!

Vi använder handsprit under träningen (en eller två gånger per träning), och vissa tekniker kan vi ibland komma att göra på lite annat sätt för att vara extra försiktig. Även vid barnträningen kommer vi inte att byta träningspartner så ofta som egentligen vore önskvärt. För det mesta inte mer än ett byte per träning (eller inget byte alls).
Om någon av er ändå inte vill vara med på somliga delar av träningen, så vill jag få veta det. Ta helst ett telefonsamtal med mig så att vi kan prata om det mer detaljerat i förväg.
Hälsningar från ordförande
Bo Olander(070-171 04 62)
Citat från Budoförbundets hemsida (ursäkta formateringen och felskrivningar, som jag inte kan ändra):
"SB&K anser därmed att ni får träna er idrott även fast den innebär närkontakt, undvik dock onödig närkontakt, exempelvis skaka hand. Ett annat möjligt exempel skulle kunna vara att träna med samma partnerför att undvika att träna med flera olika personer."
Citat från Judoförbundets hemsida:
"Barn och ungdomar kan under rådande rekommendationer träna judo som vanligt, förutsatt att de inte har några symptom förstås" (förutom för riskgrupper)
Senaste från Svenska Budo- och Kampsportsförbundet kan ni läsa här:
https://www.budokampsport.se/2021/01/22/uppdaterade-riktlinjer-for-traning-fran-mandag/
Inga nyheter är skapade

Postadress:
Orsa Budoklubb - Budo & Kampsport
Bo Olander, Knutarängsvägen 5
79433 Orsa

Kontakt:
Tel: 0701710462, 025040465
E-post: info@orsabudo.se

Se all info