Hoppa till sidans innehåll

Underlaget i våra ridhus

10 AUG 2017 12:00
Information till medlemmar som rider på ORF anläggning.
  • Uppdaterad: 14 AUG 2018 08:57

ORF bjöd in Mikael Nord till anläggningen bland annat för att få utbildning i hur underlagen i ridhusen ska skötas. De i anläggningsgruppen som sköter våra underlag och delar av styrelsen deltog.

För att underlagen ska fungera dämpande för hästens ben behöver de vara fuktiga. Dörrar och portar måste därför vara stängda året runt för att underlagen inte ska torka.

För att hålla en hälsosam miljö i ridhusen måste underlagen mockas. Träck som ligger kvar på underlaget startar upp en process som ger mögelsporer i luften vilket är ohälsosamt både för häst och ryttare att andas in.

För att hästarna inte ska snubbla och halka behöver materialet vara jämt fördelat.  

Anläggningsgruppen kommer att vattna och harva ca 3 gånger per vecka. Arbetet tar ca 2,5 timmar totalt per tillfälle, fördelat på för- och efterarbete med utrustningen (ca 20-30 min) och att utföra underhållet tar ca 60 minuter per ridhus.

För att underhållet ska kunna utföras måste underlagen vara mockade och allt hindermaterial vara undanplockat.

Notera att anläggningsgruppen inte ansvarar för att plocka undan hindermaterial. Det här innebär att styrelsen kommer att se över reglerna för att ha hindermaterial framme efter avslutad grupp- och enskild träning i röda ridhuset.

Skribent: Helena Andersson
Epost: Adressen Gömd

FBORF

FBUORF

mail

#OsbyRF 

Postadress:
Osbyortens RF - Ridsport
Marklunda 2329
28391 Osby

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info