Hoppa till sidans innehåll

Anläggningsregler


Anläggningsreglerna har sitt ursprung i Svenska Ridsportförbundets skrift ”säker med häst”

https://www.ridsport.se/ImageVault/Images/id_340/ImageVaultHandler.aspx

Anläggningsregler för Osbyortens ryttarförening.

För att få rida på anläggningen krävs att du är medlem och att du löst anläggningsavgift, Gäller alla som rider på anläggningen även medryttare.  Mer information finns på följande sidor:

http://idrottonline.se/OsbyortensRF-Ridsport/Anlaggningen/anlaggningsavgifter

http://idrottonline.se/OsbyortensRF-Ridsport/foreningen/Medlemskap

Ridbanorna och ridhusen

  • Då hästen skrittas eller leds görs det innanför spåret.
  • Tänk på högerregeln, vid möte med annan häst håll till höger.
  • Visa hänsyn till de som har mindre erfarenhet än du, tänk på att vi ska ha en trevlig och kamratlig anda så att alla känner sig välkomna.
  • Det är viktigt att jämna till underlaget efter aktiviteter där hästarna rivit upp underlaget.
  • Longering, tömkörning och ledande av häst till fots bör ske när belastningen i ridhusen är låg och i dialog med ridande ekipage.
  • Hästar som vistas i ridhusen ska handhas på ett säkert sätt och den som leder/ håller hästen ska ha sådan utrustning på hästen att den kan kontrolleras på ett för alla i omgivningen säkert sätt.
  • Vid ridning och hantering av hästarna på ridbanorna och ridhusen rekommenderas att mobiltelefon inte användas.

Det är möjligt att boka ridhusen för egen privat träning under vissa förutsättningar. För att få boka ridhuset och andra inte ska ha tillträde måste tre eller fler rida för samma tränare och det måste ligga som en aktivitet i föreningens kalender. För att boka ta kontakt med Jessika Kristensson eller Helena Allandi – se ORF:s hemsida.

Klädsel

All ridning sker med godkänd hjälm.

Vidare rekommenderar vi att kläder och skor som är avsedda för ridning används vid ridning samt att ungdomar använder ridväst tom det år de fyller 18 år.

Underhåll av underlagen

Underhåll av underlagen följer inte något schema utan sköts av oss medlemmar, därför visar vi alltid hänsyn till den som underhåller underlaget och ger förtur. Underhåll av underlaget tar cirka 10-30 minuter.

Genom att alltid mocka efter avslutat pass förlänger vi livstiden på våra underlag. Om skottkärrorna är fulla ska de tömmas på gödselstacken mellan ridhusen och stallarna.

Hoppning och bomarbete

Hinder får användas då det är gott om plats i ridhusen eller om de andra som rider samtycker. Lämpligast planeras för bomarbete och hoppning till de mindre attraktiv tiderna och dagar.

Hinder får ställas kvar i Röda ridhuset från söndag kl 15.00 till och med Stefanträningen på onsdagar.

Hinderna ska placeras i Röda ridhusets norra del och innanför spåret. Övrig tid ska allt använt material tas in i respektive förråd efter användandet. Om hinderstödsförrådet bakom sargen i Röda ridhuset är fullt, kan hinderstöd förvaras i passagen mellan ridhusen. Hinderutfyllnader och cavalettiblock ska förvaras i passagen mellan ridhusen

Löshoppning

Söndagskvällar mellan kl. 17-20 är Röda ridhuset bokat för löshoppning. Det Röda ridhuset lämpar sig mest för löshoppning då inga speglar finns monterade där. Meddela gärna om du tänker löshoppa på föreningens Facebooksida, så kan flera hjälpas åt.

FÖRÄLDRAANSVAR FÖR MINDERÅRIGA

Beslutade på Extra medlemsmöte i ORF 2017-06-01

***

Övriga anläggningsregler;
Hundar ska hållas kopplade i ridhusen och på parkeringen för transporter. På övriga platser på anläggningen rekommenderar vi att hundar hålls kopplade.

 

 

Uppdaterad: 27 APR 2018 08:01 Skribent: Charlotte Ahlberg
Epost: This is a mailto link

FBORF

FBUORF

mail

#OsbyRF 

Postadress:
Osbyortens RF - Ridsport
Marklunda 2329
28391 Osby

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info