Hoppa till sidans innehåll

Svenska friidrottsförbundet


Årets tredje Diamond League avgjordes i Eugene, på samma arena som VM hålls i början av augusti. Förutom Mondo (som vann stavhoppet) visade Carl Bengtström och Khaddi Sagnia fantastisk form genom att slå sina respektive personliga rekord.
 
Den isländska 75-årsjubileumstävling avgjordes i ett soligt Selfoss. Sverige bidrog med Daniel Ståhl, Simon Pettersson, Ragnar Carlsson samt Grete Ahlberg vilka alla presterade på topp.
 
Med manliga staven ”utlokaliserad” till dagen före blir det endast två svenskgrenar på huvudtävlingen i Eugene: Längdhopp med DL-rutinerade Khaddi Sagnia och 400m häck med Carl Bengtström, som nu gör sin första DL-start på utländsk mark.
 
12.50 startar Friidrottskanalens sändning från Stafett-SM på Slottsskogsvallen.
 
Armand Duplantis vann Diamond League-tävlingen i Eugene på 5.91. "Det var min första utomhusgala för säsongen, så för min del handlade det mest om att få en känsla för utomhussäsongen", säger Mondo.
 
Manliga stavhopparna har maximal otur med vädret det här DL-året. Först blev deras tävling i Doha flyttad en dag framåt och nu i Eugene har prognoser om blåst och regn fått arrangörerna att tidigarelägga staven 18 timmar till kvällen före huvudgalan.
 
För våra USA-friidrottare råder finaltider med både direktkval till ”NCAA Div 1”-mästerskapen och själva mästerskapen för de mindre collegen i ”NCAA Div 2”. Så formen skall vara toppad och det är den bevisligen hos Filippa Miller och William Frobe!
 
Elva svenska friidrottare var den här onsdagskvällen spridda över fyra galor i Grekland, Tyskland, Spanien resp Finland. Samlade utfallet blev två nya och ett tangerat pers samt nio personliga årsbästan – varav åtta även var nya svenska årsbästan.
 
Tävlingsintensiteten i Europa trappas upp ytterligare och det märks genom att även mitt-i-veckan-dagarna tas i anspråk. Idag onsdag den 25 maj t ex tävlar svenskar på Continental Tour-galor i Grekland, Finland, Spanien och Tyskland:
 
I förra veckan presenterades arrangörer för 13-14 åringarnas Svealands och Götalandsmästerskap. Nu står det klart att det blir Sollefteå GIF som arrangerar Norrlandsmästerskapen. Mästerskapet arrangeras 3-4 september på Nipvallen i Sollefteå.
 
Inför sommarens friidrottsskola 2022 finns det möjlighet att söka medel ur Projektstöd IF för att bredda sin friidrottsskola.
 
Under 2021 deltog 48 föreningar i Kraftmätningen. I veckan drar årets omgång av lagtävlingen igång, just nu med 43 anmälda föreningar.
 

Det hände också i helgen

(2022-05-23 13:20)
Vi har redan här på friidrott,se rapporterat om bl a Varvet, Diamond League, kastare i Halle och ett juniorrekord i mångkamp. Men det hände ännu mer intressant denna extremt innehållsrika helg så här kommer en ”Det hände också”-rapport!
 
Föreningen Friidrottens Stora Grabbar & Tjejer har utsett årets Fadderstipendiater. Stort grattis till stjärnskotten Maja Åskag, Wilma Nielsen, Oskar Edlund och Gabriel Wallmark som får 10 000 kronor vardera!
 
Utomhussäsongen är igång och flera landslagsaktuella juniorer har redan visat framfötterna. "Jättekul att se en riktigt hög nivå redan i början av sommaren", säger juniorlandslagsledaren Mikael Wennolf. Här tydliggörs vad som gäller inför JVM.
 

Sponsorer

 


Handelsbanken Oskarshamn 

SKB

XL-logga

  

COOP KONSUM
KOLBERGA

Högsby sparbank

 

 OKAB logo

  ICA nära

FORUM

Kontorsspecial

OKAB logo

 

LYFT & SERVICE TILL DIN TJÄNST

 

Kuststaden projektutveckling

Sponsorhuset

Postadress:
Oskarshamns SK - Friidrott
Box 33
57221 Oskarshamn

Kontakt:
Tel: 0491768879
E-post: oskarshamns.sk@telia...

Se all info