Hoppa till sidans innehåll

Kort redovisning om extra årsstämman nov 2018


Kort redogörelse från onsdagens extra föreningsstämma

Vi vill börja med att tacka alla som tog sig tid att delta i mötet igår. Vi hoppas att alla nu förstår allvaret och att det är en verklig utmaning som klubben står inför. Då nuvarande styrelse tillträdde i mars var det kanske ingen som riktigt förstod hur läget egentligen var. Inte heller var nuvarande styrelse överens om allvaret under våren. Istället var fokus på att försöka bearbeta de frågor som lett fram till 2017 års splittring i klubben, med påföljder som medlems/simmaravhopp, bildandet av en konkurrerande klubb, negativa tidningsrubriker mm.


Inte förrän efter sommaren blev det uppenbart att klubben hade till exempel ett antal avtal och överenskommelser som var direkt skadliga för ekonomin. I en situation där alla inte är överens om allvaret i situationen, blir det gärna en hårdare diskussion kring vad som behöver göras. Detta är en bidragande orsak till avhoppen från styrelsen, vilket vi som är kvar självklart beklagar. Styrelsen är dock helt övertygad om att det nu krävs krafttag för att kunna föreslå till årsmötet en budget i balans, så att vi kan fortsätta att bedriva den fantastiska verksamhet som klubben faktiskt har.

 

Styrelsen strävar efter största möjliga transparens om läget nu och framöver. Vi välkomnar samtal och frågor kring den process vi nu går in i där målet är att till nästa styrelse, genom årsmötet i februari, lämna över en verksamhet med en plan för framtiden både vad gäller innehåll och ekonomi.

 

Som betonades på mötet, har valberedningen återigen en mycket viktig roll; den att redan nu börja arbeta med att vaska fram kandidater till nästa styrelse. Valberedningen kommer att ta diverse kontakter för att skapa sig en egen bild av hur nästa styrelse bör se ut och vilka som kan tänka sig att engagera sig i föreningen i framtiden och främst 2019.

 

Vi kommer att återkomma med mer information om vilka som ni kan kontakta ifall ni vill engagera er.

 

OSS Styrelse

Uppdaterad: 29 JAN 2019 09:36 Skribent: Åsa Almquist
Epost: Adressen Gömd

Gräsroten Oskarshamns Simsällskap

 


 

 

 

 live-timing Följ tävlingar live via IC Control Live Timings Scoreboard

 

Postadress:
Oskarshamns SS - Simidrott
Döderhultsvägen 5
57231 Oskarshamn

Besöksadress:
Döderhultsvägen 5
57231 Oskarshamn

Kontakt:
Tel: 000000000
E-post: This is a mailto link

Se all info