Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


Med anledning av de skärpta allmänna råd som från och med den 20 oktober gäller i Uppsala län har Svenska Handbollförbundet tagit en rad beslut.
 
Regeringen har idag torsdag 22 oktober beslutat om att höja taket för sittande publik till 300 personer.
 
Mottagningen Elitidrott och hälsa hjälper elitidrottare och -ledare att må bättre och nu har en ny webbplats lanserats. -Vi vill öka kunskapen om hur vi arbetar och sänka tröskeln att söka hjälp när du inte mår bra, säger Göran Kenttä, RF.
 
Tabellelvan Eskilstuna Guif borta mot obesegrade serieledaren IFK Kristianstad. Då ger hemmasonen Eric Johansson sin moderklubb goda chanser till två poäng. – Jag ser fina möjligheter till seger även om många inte tror på oss, menar Johansson.
 
Trots lovande utgångslägen i halvtid kammade Alingsås HK och IFK Kristianstad hem noll i European Leagues första omgång.
 
Svenska Handbollförbundet förändrar regler i minihandboll för att ytterligare anpassa sporten för våra yngsta utövare.
 
Idag tisdag 20/10 meddelade Folkhälsomyndigheten, vid sin pressträff, att man i samråd med smittskyddsläkare i Uppsala skärper de allmänna råden för Uppsala län från och med idag. Beslutet gäller inledningsvis till den 3 november.
 
På måndag kväll avslutas den fjärde omgången i SHE med ett intressant möte mellan Skara HF och obesegrade H65 Höör. Vi tog ett snack med hemmalagets Johanna Kjellman som betonar vikten av disciplin i matchen.
 
Lördagens drabbning mellan BK Heid och Skövde HF blir en speciell sådan. Åtminstone för hemmalagets Julia Ehn som i somras lämnade Skövde efter tio säsonger. – Det känns konstigt att möta dem, berättar Ehn inför återträffen.
 
Under tre dagar (12-14 oktober) höll Svenska Handbollförbundets Gymnasiekommitté sin årliga kurs för handbollslärare, den här gången på Bosön för 50 lärare från svenska handbollsgymnasier.
 
Tre omgångar är färdigspelade och inga poäng på kontot för Boden Handboll. Då menar den interna skytteligaledaren Laura Eggert att laget måste spela mer efter sina resurser. – Vi har sprungit oss trötta under matcherna. Vi måste bli smartare.
 
Skånederby och toppmöte är att vänta när IFK Kristianstad och Lugi HF drabbas samman under fredagskvällen. Vi tog ett snack med hemmalagets Espen Christensen som har ett förflutet hos de vinröda. – Jag har såklart känslor för Lugi efter min tid där.
 

14 grupper i P16 steg 2

(2020-10-14 19:05)
På onsdagen blev gruppindelningen till Gjensidige USM:s P16-klass offentlig. De 43 lagen gör upp i 14 grupper.
 
Efter en blygsam säsongsinledning är det upp till bevis för IK Sävehof på onsdagskvällen när OV Helsingborg kommer på besök. – Vi är väldigt sugna på seger. Speciellt eftersom vi inte har vunnit hemma ännu, berättar den danska kantspringaren.
 
-Handbollen är och har varit en så stor del av mitt liv, jag avser att fortsätta mitt uppdrag som delegat för Europeiska Handbollförbundet och om jag på något sätt kan stödja svenskt domarskap framöver kommer jag självklart att göra det, säger Henrik
 

Postadress:
Ösmo GIF HK - Handboll
Box 37
14822 Ösmo

Kontakt:
Tel: 0850049158
E-post: info@osmohandboll.se

Se all info