Hoppa till sidans innehåll

Föräldrapolicy


 

FÖRÄLDRARPOLICY

 

Som förälder till en eller flera av ungdomarna i Ösmo GIF HK är Du en viktig del av vår verksamhet.

Du är en stor resurs och hjälper oss att nå våra mål. Utan förälderns medverkan i stort och smått fungerar inte verksamheten. Du som förälder får uppleva många glada och spännande stunder när du följer våra lag och skall göra det med utgångspunkten att ”barnet deltar i idrott som barn och inte som vuxen”

 

Som förälder i Ösmo GIF HK förväntas DU:

 

* Vara ett föredöme för ditt barn och laget vid sidan om planen. Du får inte glömma att även Du representerar Ösmo GIF HK vid träningar, matcher och turneringar.

* I både med- och motgång stödja, uppmuntra, trösta och finnas till hands för era barn.

* Vara positiv till ditt barn i alla lägen. Hjälpa till att bygga upp ett bra självförtroende och självkänsla med erkännande, uppmuntran och positiva kommentarer. Framhålla det som är bra, även vid förluster.

* Lyssna på ditt barns tankar kring laget och spelet, men fördöm eller kritisera inte någon kring laget inför barnet. Det påverkar möjligheten att skapa en bra laganda och god träningsatmosfär.

* Kom ihåg att handboll är en lagsport och att ledaren/tränaren leder laget under matcherna. Du som förälder skall inte och kan inte lägga upp någon privat taktik för ditt barn. 

* Ha rimliga förväntningar på ditt barn. Se till barnets individuella utveckling och jämför inte med andra i laget.

* Vara medveten om de naturliga förändringarna och skillnad i utveckling och fysik. Det kan vara stor skillnad i längd och vikt mellan två jämnåriga. Döm inte ut någon som är sen i puberteten. Det försprång den tidigt utvecklade har, är ingen garanti för framtida framgång.

* Vara medveten om att barnet mår bäst genom att idrotta av egen fri vilja. Då når det störst framgång. Barnet idrottar för sin egen skull och inte förälderns.

* Se till att ditt barn aldrig tränar med feber i kroppen.

* Ställa upp och arbeta runt laget eller klubbens övriga arrangemang, funktionärsarbete, skjuts till och från matcher mm.

* Hålla dig informerad om aktiviteterna kring barnets lag, avseende träningar matcher och cuper.

* Meddela ledare/tränare om barnet tar någon medicin eller har någon sjukdom eller allergi som dom bör veta.

 

 

Policyns varaktighet

 

Policyn utvärderas kontinuerligt av föreningens styrelse och nödvändiga revideringar görs i samband med detta  

Det finns inget album kopplat till denna sida.

Postadress:
Ösmo GIF HK - Handboll
Tärnvägen 6
14834 Ösmo

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info