Hoppa till sidans innehåll

Information från styrelsen

04 APR 2020 10:14
Här kommer ett informationsbrev till er från styrelsen kring hur vi ser på situationen som vi befinner oss i nu och tankarna framåt.
  • Skapad: 04 APR 2020 10:14

Situationen som inte bara vi som förening befinner oss i, utan hela samhället, är utmanande och svårnavigerad. Vi har valt att följa de riktlinjer och de rekommendationer som Svenska och Dalarnas fotbollsförbund uppmanar till. Eftersom förändringar kan ske snabbt från dag till dag hänvisar vi er till de informationskanaler vi jobbar med, ni kan finna dem via adresserna nedan:


- www.dalafotboll.nu
- www.svenskfotboll.se


Vi kan alla reflektera hur situationen var för dem flesta av oss en månad tillbaka mot nu, än mer på vart vi var för en vecka sedan tills idag. Vart är vi om en vecka framåt, eller en månad framåt? Det är många frågor och väldigt få svar som går att finna.


Detta gör det väldigt svårt för oss, precis som för många andra, att bedriva och planera vår verksamhet. Det är problematiskt att ge förutsättningar och riktlinjer till ledarna, planera för säsongen och allt som vi vill ska ske runtomkring med föreningen, både på kort och på lång sikt. Risken vi står inför är med den utveckling som sker att det kanske inte blir någon matchsäsong för våra aktiva, det vi vet idag är att säsongen inte blir som planerad.


Vi håller hårt i det som Folkhälsomyndigheten rekommenderar, att fortsätta bidra till motion och rörelse, vilket är viktigt för oss alla. Det vi ser framåt är att vi som förening kommer vilja bedriva verksamhet så långt det är möjligt utan att vi äventyrar varandras hälsa. Men absolut kommer det inkräkta på vilket sätt aktiviteterna kan/kommer kunna bedrivas i föreningen framöver. Allt från att lagen inte byter om i omklädningsrummen till att minska den fysiska kontakten på planen.


För våra ledare som ställer upp och gör ett stort och betydelsefullt arbete redan sedan tidigare, kommer nu utmaningar som aldrig varit tuffare. Hur bedriver vi träningen där våra barn får utvecklas utan att spela match? Det är för många barn den största höjdpunkten. Hur håller vi våra barn engagerade att fortsätta älska träna och spela när förutsättningarna blir så mycket svårare? För tyvärr är det vi ser inte över nästa vecka, eller veckan därefter utan kommer pågå ett tag framöver. Det gäller att vi alla som styrelse, aktiva, anställda, ledare, föräldrar och supporters hjälps åt för att vi ska ta oss igenom de utmaningar vi har framför oss, allt för att ge våra barn fortsatt möjlighet till aktivitet.


Ovan beskriver stort hur det kommer påverka de aktiva och de utmaningar våra ledare ställs inför. Men tyvärr får det också effekter på föreningen i stort. Vi i styrelsen har veckoavstämningar för att hjälpas åt och se vart vinden blåser, vilka scenarier och konsekvenser ser vi framåt, vilka beslut och information måste vi agera på. Det vi kan se framåt är att vi är inget undantag till samhället och näringslivet gällande att få konsekvenser ekonomiskt. Exakt hur det kommer påverka oss har vi inte bilden klar, men jobbar på flera fronter för att säkerställa och möjliggöra förutsättningar för att fortsatt kunna bedriva verksamheten. För t.ex. en av våra största aktiviteter under säsongen och som verkligen livar upp Björkliden på onsdagar, är fotbollsskolan med alla underbara barn som kommer i kontakt för första gången med fotbollen och föreningslivet. För hur möjliggör vi det med förra årets deltagande över 250 barn igång samtidigt under 2h, detta är något bland annat vi jobbar på och försöka hitta en kreativ lösning för att kunna genomföra den även i år. Och vi tror och hoppas att det kommer bli en fotbollssäsong i år också för alla, dock annorlunda mot tidigare.


Information kommer ut på hemsidan i dagarna och utskick kring årets avgifter. Avgifterna är den allra enskilda viktigaste inkomst för föreningen, och mycket av intäkten går till att bedriva främst träningsverksamheten inomhus, konstgräs och på Björkliden. Som tidigare skrivet avser vi att fortsätta träningsverksamheten så länge vi får och att det går, för vi anser att Björkliden har en viktig funktion att fylla, och i dessa tider än viktigare plats för många av våra aktiva. Nu hjälps vi alla åt tillsammans för att möjliggöra fotboll på bästa möjliga sätt för alla våra barn i Östansbo IS.


Har ni funderingar eller ser möjligheter är det bara ni kontaktar någon av oss i styrelsen.

Mvh Östansbo Styrelse

Skribent: Torbjörn Hedqvist
Epost: Adressen Gömd

 

Huvudsponsor

Elbolaget montage

0240 - 152 00

Lemont

 

 

 

 

 

 Postadress:
Östansbo IS - Fotboll
Björklidsvägen 5
77142 Ludvika

Besöksadress:
Björklidsvägen 5
77142 Ludvika

Kontakt:
Tel: +46708628161
E-post: This is a mailto link

SISU_Webb_IF_190X190_samverkan