Hoppa till sidans innehåll

Poängbedömning


Gymnasterna bedömns utifrån tre eller fyra aspekter; stil, svårighet, time of flight och synkronitet (gäller endast vid synkronhoppning).

 

Stil

En helt felfri serie ger 10 stilpoäng av varje domare, poängen från tre domare räknas till totalpoängen/serie.

 

Svårighet

Ju fler svåra övningar gymnasten utför desto högre blir svårighetspoängen. Alla övningar gymnasten gör i serien räknas samman. De yngsta gymnasterna har en svårighet runt 4-5 poäng på USM medan seniorklassens herrar i SM har en svårighet uppåt 15-16 poäng.

 

Time of flight

Gymnasten får poäng för tiden i luften, ju högre gymnasten hoppar desto högre poäng. En förutsättning för att klara och hinna med de svåraste övningarna är också att hoppa högt. (Gäller ej DMT och synkronklasserna).

 

Synkronitet (mäts endast i synkronklasserna)

Gymnasterna ska hoppa så synkront som möjligt, det är tidpunkten då de "står" i duken som mäts.

Uppdaterad: 07 MAJ 2012 19:32 Skribent: Anna Sundgren

IMG_6411_resized

 

Tips inför din träning!

 

Det är viktigt att du kommer till din träning med energi. Ät därför mellanmål innan din träning. Vill du köpa mellis i kiosken, tänk på att du ätit upp innan din träning börjar. Ha gärna med dig en vattenflaska.

 

För att vi snabbt ska komma igång med träningen och för att visa hänsyn och respekt till dina gruppkamrater måste du komma i tid och vara aktiv i ordningställandet av hallen. Alla hjälps åt att plocka fram och ställa tillbaka trampoliner och mattor. Föräldrar som är i hallen får gärna hjälpa till så går det fortare.

 

För att hoppa högt behövs styrka. Gör gärna styrke- och smidighetsövningar under tiden du väntar på din tur att hoppa, t. ex. rygglyft, situps, knäböj. Fråga din tränare hur du ska göra. Tänk på att inte störa in kamrat på trampolinen.

 

Skulle du bli sjuk eller få förhinder, meddela din tränare. Kontaktuppgifter hittar du här.

 

/Tränarna

Postadress:
Österåkers TF - Gymnastik
Hans von Stedingk, Gröndalsslingan 11
18463 Åkersberga

Kontakt:
Tel: +46705127926
E-post: info@osterakertrampo...

Se all info