Hoppa till sidans innehåll

Följ sidan "Varpa"

Fyll i namn och e-postadress nedan för att följa denna sida. Ett e-postmeddelande kommer då att skickas till dig när något nytt publiceras på sidan.

Varpa


Fred Klingvall                             Torbjörn Lawergren

Fred Klingvall                                          Torbjörn Lawergren

Varpa
Sektionsledare:
Arne Eriksson
Ungdomsansvarig: Torbjörn Lawergren
Ansvarig seriekastning: Fred Klingvall och Göte Karlsson

Historik: ÖIK har funnits som varpaklubb sedan början av 1960-talet, innan dess hette det ÖIF. Klubben har haft och har stora profiler såsom Harry Klingvall, hans son Fred Klingvall och dennes söner Lasse och Dan Klingvall. Tillsammans med andra kastare har de tagit hem många titlar genom åren.
Men den som tog det första SM-guldet var Arne Eriksson som vann individuella titeln i Malmö 1989. Sedan dess har ÖIK tagit hem guldmedaljer i nästan varje SM.

 

Roligt att notera att när klubben själv anordnade SM år 2000 tog man också hem det första par-guldet till klubben genom Arne Eriksson och Katarina Botvalde.

Man har en årligen återkommande tävling varje vår som heter Grevepokalen. Pokal man tävlar om är skänkt av Greve Erik Von Rosen Rockelstad till minne av Torsburgens hembygdsförening och Amiral Jacob Hägg. Man började kasta om den i socknarna Ljugarn, Gammelgarn och Östergarn. Men efter att då ÖIF, numera ÖIK tog hem den för gott kastas det numera om den inom klubben. Roligt är att en enda dam tagit hem den genom åren och det var Ingegerd Olofsson som lyckades med det år 1998 och kunde titulera sig som grevinna.

Inga nyheter är skapade

leaderlogga

Postadress:
Östergarns IK
Östergarns IK, Prästgården,Östergarn
62368 Katthammarsvik

Besöksadress:
Lassarkviar Östergarn
62368 Katthammarsvik

Kontakt:
Tel: 049852052
E-post: ostergarnsik@gmail.c...

Se all info