Hoppa till sidans innehåll

Corona

11 MAR 2020 19:43
  • Skapad: 11 MAR 2020 19:43

Från Österhaninge friidrotts sida bevakar vi noggrant utvecklingen kring Covid-19, det så kallade Coronaviruset. Vi kommer att följa Folkhälsomyndighetens (FHM) rekommendationer, samt agera på sådant som ligger inom vår makt att påverka. 

 

  • Smitta sprids genom slemhinnor i ögon, näsa och mun. En allmänt förebyggande åtgärd mot luftvägsinfektioner är att undvika att röra vid ögon, näsa och mun.

  • Smittämnen fastnar lätt på händer. De sprids vidare när du tar någon i hand. Tvätta därför händerna ofta med tvål och varmt vatten, minst 20 sekunder.

  • Genom att hosta och nysa i armvecket eller i en pappersnäsduk hindrar du smitta från att spridas i din omgivning eller från att förorena dina händer.

  • Stanna hemma när du är sjuk för att undvika att smitta människor på bussen, ditt arbete eller där du är nära andra.

 

Det är viktigt att komma ihåg att allas situation är unik och att exempelvis sjukdomshistorik i familj eller närmsta omgivning, riskgruppstillhörighet kan påverka beslut.

 

Det är alltid individens egna beslut om medverkan på träning, match och andra arrangemang där människor samlas. Österhaninge IF rekommenderar att var och en fattar sitt beslut utifrån vad man tror är bäst utifrån sin situation.

 

Som alla redan vet så är situationen just nu osäker och ingen vet egentligen vad som sker framåt. Vår ambition är därför att hela tiden verka efter de restriktioner och rekommendationer som myndigheter utfärdar och tills vidare genomför vi våra träningar och matcher enligt plan men uppmanar alla aktiva och åskådare att följa de råd som ansvariga myndigheter utfärdar.

 

Skribent: Liselotte Martinsson
Epost: Adressen Gömd

Länna Sport

 

 

 

 

 

Ange alt-text här.

 

 

 

Ange alt-text här.

 

 

Ange alt-text här.

 

 

Ange alt-text här.

 

 

Postadress:
Österhaninge IF - Friidrott
Box 2
13621 Haninge

Kontakt:
Tel: 087777504
E-post: This is a mailto link

Se all info