Hoppa till sidans innehåll

Information


Välkomna

Till skridskoskolan är  alla välkomna, nybörjare samt den somm är mer vana skridskoåkare från 6 år. Vi har gruppundervisning, en förutsättning för att det skall fungera är att de som deltar kan stå på isen och klarar av gruppundervisning och orkar träningen.

 Syftet är först och främst att ha roligt och att lära sig grunderna för en allmän skridskoåkning. Man kan gå hur många terminer man vill och svårighetsgraden ökar kontinuerligt.

 I skridskoskolan lär man sig skridskoåkningens grunder. En del vill bli skridskoprinsar/ prinsessor, andra nya "Foppa" och en del vill bara lära sig åka skridskor. Detta innebär allt från att åka framåt, bakåt och stanna till att göra bubblor, köttbullar och harhopp (olika konster).

 För de som vill kan man också lära sig isdans, där vi har en egen grupp.

 Huvudvikten ligger på att ha roligt samtidigt som man lär sig. Varje lektion innehåller också en eller flera lekar. Deltagarna delas in i grupper efter kunskap.

 

Vi har några regler för vår skridskoskolans verksamhet.

 • Kom i tid, detta underlättar både för barnen och för tränarna. Omklädningsrummen stängs 5 minuter innan träningsstart och alla åkare skall ut från omklädningsrummen då, så att tränarna kommer i tid till isen. 
 • Gå inte på isen förrän ismaskinen har lämnat isen och ismaskinsluckan stängts.
 • Ingen mat och dryck på isen, det finns risk att barnen sätter i halsen. Inga telefoner, aktivitetsklockor eller annan elektronik skall finnas med på isen, däremot får dessa ligga i väskan i båset men inte användas under lektionstid.
 • Föräldrar/medföljade får inte vistas i omklädningsrummet eller ishallen
 • Barn måste klara sig själv i gruppen tillsammans med sina tränare. Dock småbarns föräldrar måste stanna närheten i hallen om barnen behöver komma ifrån isen. Det bra att ha lapp med telefonnummer i fickan så att tränarna når förälder då det behövs.
 • Se till att barnen har gått på toaletten innan ni kommer till hallen.
 • Upp till märke 8 måste barnen ha hjälm med förnamn med stora bokstaver iframsidan
 • Långt hår skall vara uppsatt under träning.

 • Inga träningsjackor med luva eftersom dessa orsakar en risk för olyckshändelser.  

Till föräldrar:

https://www.svenskskridskoskola.se/forforaldrar/

http://skatesweden.se/category/2/question/15

http://skatesweden.se/category/2/question/14/prev

Lite om klädseln;

 • Hjälm är obligatoriskt för alla barn i skridskoskolan.
 • Barnen bör ha varma och smidiga kläder samt vantar (helst fingervantar).

Skridskorna;

Det går lättare att lära sig att åka skridskor med bra skridskor, skridskor  bör ha ett stadigt skaft som ger stöd för vristen. Barnen kan få ont i fötterna om de står snett under ett helt träningspass. Det är i huvudsak tre olika märken av konståknings-skridskor som förekommer. Dessa är tex: Graf, Risport och Wifa.

 Skenan skall vara välslipad så att barnet kan ta riktiga skär. Torka skenan med trasa efter användning. Tänk på att använda skydd utanför isen. När inte skridskorna används skall dock inte skydden sitta på, då rostar skenorna. 

 Skridskor säljs till exempel av Skridskojohan och Teijas Skateshop.

lite råd: https://www.svenskskridskoskola.se/Utrustning/

 

Välkomna till Östermalms Konståkningsklubbs skridskoskola. Vi hoppas att ni ser fram emot en rolig tid i ishallen tillsammans med oss.

www.östermalmskk.se

Uppdaterad: 07 SEP 2018 08:20

Postadress:
Östermalms KK - Konståkning
C/o Nordahl, Winborgs väg 39
13160 Nacka

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: ostermalmskk@gmail.c...

Se all info