Hoppa till sidans innehåll

SM Falun 19-22 aug


SM-silver till Emilia Granqvist

20-åringen pressade sitt personbästa med ett par tiondelar till 59,42 och var bara metern efter mästarinnan Frida Persson, Hammarby. Persson har gjort en sekund bättre och var före Emilia även på JSM.

Den här säsongen har Granqvist satsat på slätlöpning och pressat sitt personbästa till 55,38. Till seniorernas SM var hon anmäld på både slät- och häckloppet. Men det blev häck.

– Det kändes så kul att springa häck på junior-SM så jag valde det även i SM och det ångrar jag inte, förklarade Emilia.

– Eftersom det är en mellansäsong ville jag ta det som kändes mest kul. Jag är så himla glad.

Emilia disponerade sina finalkrafter perfekt:

– Jag gjorde ett bra lopp i två hundra meter, sedan kom jag lite fel på åttonde och nionde häcken. Jag låg väl bara trea eller fyra när jag kom in på upploppet. Men sen fick jag en bra häckpassage på sista och så var det bara att trycka på. Jag vet inte varifrån jag fick krafterna till sista 50.

För Emilia har häcksäsongen alltså just bara startat. Men det finns inte så många tävlingar kvar.

– Närmast är det nordisk-baltiska juniorkampen om två veckor och så får vi ju se hur det blir med finnkampen kommande helg.

Emilia tog SM-silver redan för två år sedan, men blev bara sexa i fjolårets SM. Nu var det alltså ett fall framåt både placerings- och resultatmässigt. Tiden är två tiondelar över gamla personbästa.Emilia Granqvist, Östersunds GIF, var den enda av de jämtländska deltagarna som lyckades den första SM dagen i Falun. Emilia vann sitt försöksheat på 400 meter häck med 60,75.

Från Z-sport /Thord-Erik Nilsson
Uppdaterad: 08 JUN 2016 00:33 Skribent: Tommy Ericsson

Våra sponsorer

 

 Länsförsäkringar Jämtland

Provins

 

 

PrioDigitaltryckeri

 

TeknikKompetens i Sverige AB 

Abersten

Handelsbanken

 

 untitled

Postadress:
Östersunds GIF - Friidrott
Idrottens Hus, Box 384
83125 Östersund

Besöksadress:
Idrottens Hus, Sollidenvägen 62 B
83139 Östersund

Kontakt:
Tel: 063570530
E-post: This is a mailto link

Se all info