Hoppa till sidans innehåll

Välkommen att bli medlem i ÖGIF Friidrott!


ÖGIF friidrott är en ideell förening som erbjuder våra aktiva fysisk träning och social gemenskap för flickor och pojkar från 8 år och äldre oavsett ambitionsnivå.

Vi arbetar aktivt för att våra tränare ska ha rätt kompetens för att kunna ta hand om våra aktiva fram till vuxenlivet. Här nedan kan ni se vad vi har att erbjuda för er/era barn och hur vi ser på deras utveckling i friidrotten inom klubben:

 

FP 8 och FP 9 (Flickor och pojkar 8-9 år)

För de allra yngsta bedrivs träningen terminsvis och företrädelsevis inomhus i Gövikenhallen. I slutet av vårteminen, från mitten av maj månad, bedrivs träningem under utomhus på Hofvallen. Träningen introducerar friidrotten och ger barnen en allsidig träning för att utveckla motorik, koordination och balans, i kombination med mycket lek. Alla grenar testas och så småningom introduceras barn i att tävla.

 

FP 10 och FP 11 (Flickor och pojkar 10-11 år)

Vid dessa åldrar utökas träningstillfällena till två gånger i veckan. Träningen bedrivs säsongsvis (Inomhus/Utomhus säsong). Under oktober till maj sker träningarna i Gövikenhallen och Jämtkrafthallen, Ås. Från maj till september sker träningen utomhus på Hofvallen. Träningen är fortfarande allsidig och lekfull med fortsatt utveckling av motorik, koordination och balans, men får också fler inslag av ”riktig” friidrott. Samtidigt börjar tävling bli en naturligare del av det hela.

 

FP 13 (Flickor och pojkar 12-13 år)

Träningen för denna grupp fortsätter att bedrivas tre gånger i veckan. Träningen fortsätter att utveckla motorik och balans, men nu med större vikt på grundrörlighet, koordination, grund och reaktionssnabbhet och grundstyrka.

 

FP 15 och äldre (Flickor och pojkar 14-17 år)

I och med att barnen växer till ungdomar växer även chansen till fler tränings- och tävlingstillfällen. Anpassat efter deras egen ambitionsnivå tränar ungdomarna kvar i sina årskullar och får möjlighet att träna samt åka på träningsläger och tävlingsresor med andra träningsgrupper. Här finns även möjligheten till mer specialiserad träning inom specifika grenar. Styrketräning introduceras även för deras fysiska utveckling. För de äldre finns det även möjlighet för ungdomarna att få utbildning och hjälpa till som ledare på bl a våra sommarfriidrottsskolor.

ÖGIF Friidrott är hela tiden under utveckling och vår ambition och målsättning är att behålla och kunna träna våra äldre och äldsta aktiva. För det har vi tre utbildade juniortränare samt tränare som tidigare själv tävlat på landslagsnivå.

 

Juniorer 18-22 år

Att vara junior innebär mer specialiserad träning med tekniktränare samt entydligare indelning av friidrottsåret i olika tränings- och tävlingsperioder. Ungdomarna får ett betydligtstörre ansvar och lär sig klara vissa träningspass på egen hand. Det finns även möjlighet förungdomarna att få utbildning och hjälpa till som ledare på våra sommarfriidrottskolor och i klubbens barngrupper.

 

Senior 23 år och uppåt

Vår ambition är att få så många som möjligt att vilja fortsätta med friidrottäven upp i högre ålder, elitsatsande som motionär. Den tekniktränare som du började med som junior kan mycket väl nu vara din ”personliga” tränare och ett individuellt träningsprogram från denne guidardig genom din träningsvardag.

 

Vill du börja träna friidrott med ÖGIF?

Fyll i din intresseanmälan här »

Om det är kö in till aktuell grupp kommer din plats reserveras. I annat fall blir du kontaktad av tränarna.

Uppdaterad: 16 OKT 2017 10:48 Skribent: Annika Östlund / Fredrik Lindberg

Följ oss på sociala medier

Facebook logotype

 

Instagram logotype

 

 

Våra sponsorer 2022 - tack för ert stöd!

 

nedladdning.png

 

 

Soderberg-&-Partners-Logotyp-A-RGB.png

 

 

 

 

Meri Textil

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 untitled

 


Idrottens ledarbank

Postadress:
Östersunds GIF - Friidrott
Idrottens Hus, Box 384
83125 Östersund

Besöksadress:
Idrottens Hus, Sollidenvägen 62 B
83139 Östersund

Kontakt:
Tel: 063570530
E-post: This is a mailto link

Se all info