Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från länsidrotten


Vi säger ”Hej och välkommen” till Abdo Suliman som ska arbeta som projektledare för satsningen ”Föreningslots” och ”Street Games” i stadsdelen Torvalla, Östersund.
 
Under fredagen får 22 idrottsföreningar i distriktet besked om summan av kompensationsstöd för perioden oktober-december 2020. Stödet baseras på hur stor förlust som föreningen har gjort i förhållande till sin omsättning.
 
Folkhälsomyndigheten har fattat beslut att idrottsrörelsen bör avstå helt från att ordna eller delta i läger, matcher, cuper och andra tävlingar, med undantag för yrkesmässig idrott. Beslutet grundas på det rådande allvarliga smittläget.
 
Riksidrottsförbundet fortsätter satsa på barns rörelse och idrott i samband med skoldagen. Inom ramen för Rörelsesatsning i skolan utvecklar vi verksamheten i våra distrikt, med målet att 2025 ha nått minst hälften av landets skolor i årskurs F–6.
 
Denna månad är det föreningsledaren Markus Flinkberg från Östersunds Skidlöpareklubb som vi har fått träffa över en digital kopp the.
 
Regeringen och Folkhälsomyndigheten meddelade idag att de som är födda 2002 och yngre återigen kan återgå till sina idrottsträningar och betonar vikten av att även gymnasieungdomarna nu får tillgång till träning igen.
 
Det var ett bra, positivt och ansvarsfullt beslut fattades av regeringen den 21/1. Barn och ungdomar födda 2005 och senare får återgå till sin efterlängtade idrottsträning. Men finns det en träning med ledare att gå tillbaka till?
 

Digitala årsmöten

(2021-01-29 07:00)
Årsmötet är idrottsföreningens viktigaste möte, men i och med coronakrisen kan det vara svårt att genomföra årsmötet fysiskt. RF-SISU har därför tagit fram vägledning för föreningar som vill eller ska genomföra årsmötet digitalt.
 
Period 1 juli till 31 december 2020. Sista ansökningsdag 25 februari 2021. Om din förening bedriver idrottsverksamhet för barn och ungdomar mellan 7-25 år kan du ansöka om LOK-stöd. LOK-stödet söks via Er IdrottOnline sida.
 
Idrottsrörelsen tar tydlig ställning mot sexuella övergrepp – en trygg miljö för barn och ungdomar är en självklarhet. Samtidigt krävs fler åtgärder för att förebygga och hantera övergrepp, visar en forskningsrapport av Susanne Johansson, GIH.
 
 
Nästa ansökningsperiod för kompensationsstödet är 15–26 januari 2021. Föreningar ansöker då om stöd för ekonomiska förluster och uteblivna intäkter under kvartal 4 2020. Ansökan sker som tidigare i IdrottOnline.
 
Riksdagen har beslutat om den så kallade pandemilagen som gäller från den 10/1. I anslutning till lagen har regeringen beslutat om en förordning och Folkhälsomyndigheten om föreskrifter och allmänna råd, som förtydligar hur lagen ska efterföljas.
 
Under våren 2021 erbjuder vi en IdrottOnline-Administration-Grund för idrottsledare och administratörer och en IdrottOnline-Administration-Fortsättning för administratörer.
 
1:a träffen digitalt: 18 mars 2021 och 2:a träffen: 25/4 2021, Östersund. Grundutbildningen för tränare bygger på aktuell forskning och ger dig en bra grund att stå på i din roll som tränare. Sista dag för anmälan 2 mars 2021.
 
12

Följ oss på sociala medier

Facebook logotype

Instagram logotype

 

 

Våra sponsorer

 

 Länsförsäkringar Jämtland

Provins

TeknikKompetens i Sverige AB 

Handelsbanken 

  

 untitled


Idrottens ledarbank

Postadress:
Östersunds GIF - Friidrott
Idrottens Hus, Box 384
83125 Östersund

Besöksadress:
Idrottens Hus, Sollidenvägen 62 B
83139 Östersund

Kontakt:
Tel: 063570530
E-post: kansli@ogif.com

Se all info