Hoppa till sidans innehåll

USM-guld till Aron i tresteg

15 AUG 2021 10:00
Vid helgens USM för 16-17åringar blev det fina framgångar för ÖGIFs deltagare.
  • Uppdaterad: 22 MAJ 2022 22:12

Aron Swartz tog ett efterlängtat guld i tresteg i P17-klassen. Aron har i tidigare mästerskap tagit både silver och brons, men under söndagen så var det hans tur att kliva överst på pallen. I en mycket spännande och jämn tävling, där vindarna stundtals var utmanande för deltagarna, tog Aron hem segern med ett hopp på 14.21m. Vinden var lite för stark för att det ska räknas som personligt rekord, men det spelar mindre roll en sådan här dag när man kan titulera sig svensk mästare.

I P17 tresteg tävlade också Gustav Pettersson och även han gjorde en fin tävling när han slutade på en åttonde plats. Gustavs längsta godkända hopp mätte 12.76m, vilket var en bit längre än hans personliga rekord. Dock blåste det även här lite för mycket för att det skulle räknas som nytt pb.

Ella Green kastade slägga i klassen F16 och tävlingen var hennes första mästerskap. Det såg dock ut som att Ella aldrig gjort annat än kastat på mästerskap, redan på uppvärmningen landade släggan en bra bit bortom hennes nysatta personliga rekord.
När tävlingen väl satte igång gjorde hon en fantastiskt stabil och fin serie, och förbättade sitt personliga rekord med nästan fyra meter.
Det lägsta kastet mätte 43.03m och resulterade i en fin åttonde plats.

Kommande helg fortsätter SM-tävlingarna för ungdomar och juniorer, och då håller vi tummarna för flera fina framgångar för ÖGIF!

Skribent: Jenny Swartz
E-post: Adressen Gömd

Följ oss på sociala medier

Facebook logotype

 

Instagram logotype

 

 

Våra sponsorer 2022 - tack för ert stöd!

 

nedladdning.png

 

 

Soderberg-&-Partners-Logotyp-A-RGB.png

 

 

 

 

Meri Textil

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 untitled

 


Idrottens ledarbank

Postadress:
Östersunds GIF - Friidrott
Idrottens Hus, Box 384
83125 Östersund

Besöksadress:
Idrottens Hus, Sollidenvägen 62 B
83139 Östersund

Kontakt:
Tel: 063570530
E-post: This is a mailto link

Se all info