Hoppa till sidans innehåll

Hej där Marie i ÖGIFs föräldragrupp!

18 MAJ 2021 21:50
En väldigt viktig del i föreningens verksamhet är ÖGIFs föräldragrupp. Marie Pettersson är en av de föräldrar som arbetar i gruppen
  • Uppdaterad: 18 MAJ 2021 21:50

Hur startade ditt engagemang i ÖGIF?
Min son började träna friidrott för ungefär 8 år sedan och vi kom snabbt in i föreningen genom att exempelvis vara funktionär på tävlingar. Jag har varit med i föräldragruppen under flera års tid.
 
Vad gör ni i föräldragruppen, vilka är de huvudsakliga uppgifterna?
Vi ansvarar för att se till att det finns funktionärer till ÖGIFs olika tävlingsarrangemang. Det är att ganska omfattande jobb eftersom det behövs många funktionärer vid en tävling. Med åren har vi arbetat med förenkla tillsättningen av funktionärer, och numera får alla föräldrar fylla i ett formulär där man anger vid vilka tävlingar man kan hjälpa till. I största möjliga mån försöker vi se till att man får vara funktionär då ens eget barn tävlar.
Vi ansvara också för att bjuda in föräldrar till uppstartsmöte inför varje säsong. Denna gången blir mötet digitalt på torsdag 20/5.
 
Vad ser ni i föräldragruppen som de största behoven inom den närmaste tiden?
Vi skulle behöva vara några fler medlemmar i gruppen. Just nu är det jag, Sara Kollberg och Joakim Rödin som jobbar i föräldragruppen. Om vi fick in ytterligare 2-3 medlemmar skulle det vara bra. Dels är det trevligt att vara fler, dels underlättas naturligtvis arbetet om man är fler som delar på uppgiften. Det optimala är om varje träningsgrupp har en representant i föräldragruppen.
Det finns även ett par funktionärsposter där vi skulle behöva stärka upp. En sådan post är eltidtagare, vill man hoppa på detta spännande uppdrag får man utbildning.
Grenledare vid våra tävlingar är också något vi behöver fler av. Det är inget svårt uppdrag, jag själv är ofta grenledare för höjdhopp. Det handlar om att vara ansvarig för den aktuella grenen vid tävling. Visst behöver man ha lite extra koll på regler, men det finns alltid andra att fråga om hjälp. Och så kan man ju börja i liten skala, exempelvis vi våra Poängjakter.
 
Om man inte ingår i föräldragruppen, utan är en "vanlig" ÖGIF-förälder till barn som tränar friidrott i föreningen, vad har man då för åtaganden?
Först och främst så har man förmånen att få vara funktionär vid ett antal av ÖGIFs tävlingsarrangemang. Det är ett rolig jobb där du på plats får se hur en tävling går till. På köpet får du lära sig mer om friidrott. Och så får du ingå i en härlig gemenskap med andra föräldrar.
Varje familj i ÖGIF förväntas även sälja ett antal balar hushålls- och toapapper under terminerna. Vi har valt att sälja papper eftersom det är något som alla behöver, till skillnad mot exempelvis lotter.
 
Vad är det bästa med ÖGIF och varför ska man engagera sig ideellt i föreningen?
För det första tycker jag att friidrotten är otroligt bra på det sätt att killar och tjejer tränar tillsammans, och att även de olika åldersgrupperna tränar samtidigt på samma arena.
I ÖGIF finns en mängd fantastiskt engagerade tränare. Inte minst nu under Coronapandemin har man lagt ner ett otroligt jobb på att motivera våra barn och ungdomar att fortsätta träna och utvecklas. Detta är en av anledningarna till att jag gärna bidrar med det jag kan, för att på så sätt ge något tillbaka till dem som lägger ner tid och engagemang för att ungdomarna ska ha det bra.
Sedan är det även väldigt trevligt att vara med i ÖGIF. Bland oss föräldrar skapas också en gemenskap, även om det har varit lite annorlunda det senaste åren när vi exempelvis inte kunnat stanna kvar under tiden då ungdomarna tränar.
Jag ser fram emot när det blir som normalt igen, och vi kan åka iväg på breddtävlingar som t ex SAYO. Dessa resor är jättetrevliga att hänga med på även som förälder.
Mer information om föräldragruppens arbete och annat som är på gång inom ÖGIF får du vid det digitala mötet på torsdag 20/5. Du deltar i mötet genom att gå via på länken här på hemsidan.
Skribent: Jenny Swartz
E-post: Adressen Gömd

Följ oss på sociala medier

Facebook logotype

 

Instagram logotype

 

 

Våra sponsorer 2022 - tack för ert stöd!

 

nedladdning.png

 

 

Soderberg-&-Partners-Logotyp-A-RGB.png

 

 

 

 

Meri Textil

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 untitled

 


Idrottens ledarbank

Postadress:
Östersunds GIF - Friidrott
Idrottens Hus, Box 384
83125 Östersund

Besöksadress:
Idrottens Hus, Sollidenvägen 62 B
83139 Östersund

Kontakt:
Tel: 063570530
E-post: This is a mailto link

Se all info