Hoppa till sidans innehåll

Föräldrasamverkan


Vad innebär det att vara ÖGIF förälder?

Friidrott är en uppskattad idrott, många barn vill träna med oss och klubben växer. Det tycker vi är superkul! Viktigt att veta är att ÖGIF är en ideell förening där träningen leds av ideellt arbetande ledare och tränare. Det innebär att vi behöver ett stort stöd från dig som förälder. Att du medverkar vid våra arrangemang och åtaganden eller arbetar på annat sätt inom föreningen är en grundförutsättning för att vi ska kunna bedriva vår verksamhet.

Vi ställer därför vissa krav på dig som förälder i ÖGIF;

  • Funktionär – minst 2 gånger per termin
    Vi genomför några egna arrangemang under året som finansierar stora delar av vår verksamhet och som är mycket viktiga för oss, ÖGIF Inne (februari) och Storsjöspelen (maj/juni). För att kunna genomföra tävlingar behöver vi föräldrar/anhöriga som säljer fika och hjälper till på tävlingen med allt från att kratta en längdgrop till att mäta kula. Alla föräldrar förväntas ställa upp med minst en vuxen per familj vid dessa två tillfällen.
  • Därutöver förväntas föräldrar göra ytterligare två uppdrag per år, till exempel vid våra läger eller vid de två Poängjakterna (mindre tävlingar) som vi anordnar under vår/sommar.
  • Vi försöker också öka intäkterna till klubben genom att genomföra exempelvis inventeringar och/eller vara funktionärer vid löpartävlingar som Stadsstafetten.

Funktionärsgenomgångar

För att du ska känna dig trygg i att kunna hjälpa till så anordnar vi varje år två funktionärsgenomgångar för föräldrar. Vi önskar att alla föräldrar kommer på en genomgång per år för att fräscha upp kunskaperna.

Att vara funktionär är en viktig uppgift, avgörande för att vi ska kunna anordna tävlingar men det ger dig också möjlighet att umgås med ditt/dina barn och lära dig mer om hur grenarna fungerar. Ett extra plus är att lära känna klubbkompisarna och andra föräldrar med aktiva barn, det blir en skön "vi"-känsla helt enkelt. (Att ha varit med på en funktionärsgenomgång är dock inte nödvändigt för att vara funktionär, men vi lovar att det blir roligare ju mer du kan.)

Försäljning av toalett- och hushållspapper

För att få in lite extra inkomster till klubben så säljer vi balar med toalett- och hushållspapper. Vi har valt att sälja något som alla familjer behöver och inte Bingolotter eller något annat som egentligen är onödigt.

Alla familjer ska sälja 5 balar per termin, dvs 10 om året. För varje såld bal tjänar klubben 100 kronor. Pengarna går till utbildning av tränare, läger och för att driva klubben helt enkelt. Balarna går att hämta ut på kansliet i Gövikenhallen eller vid dina barns träningar i Jämtkrafthallen eller på Hofvallen. Du säljer balarna (eller behåller dem själv) och behåller pengarna du får in, klubben fakturerar dig sedan priset för balarna du hämtat ut. (Det går att köpa sig fri mot en kostnad på 500 kronor per termin, dvs vinsten per bal x 5). Givetvis får du sälja fler än 10 balar per år! Papper Priser ÖGIF.pdf

Arrangemang

Aktuella arrangemang hittar du i evenemangskalendern >

Anmälan för höstens/vinterns arrangemang ska vara inne senast 15 oktober och för vårens/sommarens arrangemang senast 15 april. Därefter fördelas arbetsuppgifterna mellan föräldrarna i träningsgrupperna och du behöver själv hitta ersättare om du inte skulle kunna på tilldelat datum.

Anmälan görs till kansliet på mailadress This is a mailto link

Vill du hjälpa till i klubben?

Alla föräldrar är välkomna att engagera sig i föreningen. Vi behöver alltid fler tränare, hjälptränare, starters, sponsorer, föräldragruppsrepresentanter och styrelsemedlemmar. Vill du bli tränare eller starter så erbjuds givetvis utbildning. Anmäl ditt intresse till kansliet: This is a mailto link

Stort tack för att du bidrar!

/Styrelsen

 

Distansutbildning "Friidrottsförälder"

Är du ny som friidrottsförälder eller vill fylla på kunskapen om friidrott? Läs mer om utbildningen "Friidrottsförälder" här »

Uppförandepolicy

Läs gärna igenom vår uppförandepolicy »

Uppdaterad: 06 MAR 2018 09:27 Skribent: Annika Östlund

Följ oss på sociala medier

Facebook logotype

Instagram logotype

 

 

Våra sponsorer

 

 Länsförsäkringar Jämtland

Provins

TeknikKompetens i Sverige AB 

Handelsbanken 

  

 untitled


Idrottens ledarbank

Postadress:
Östersunds GIF - Friidrott
Idrottens Hus, Box 384
83125 Östersund

Besöksadress:
Idrottens Hus, Sollidenvägen 62 B
83139 Östersund

Kontakt:
Tel: 063570530
E-post: This is a mailto link

Se all info