Hoppa till sidans innehåll

Segelflygverksamhet

21 JUL 2016 12:42
Då både Tisdagen och Onsdagen bjöd på bra väder så föreslog några piloter in klubben flygning, och riktigt rolig flygning blev det.
  • Uppdaterad: 30 JUL 2016 11:46

Tisdagen började med en strålande bra morgon men enligt prognosen så var sämre väder på ingång. De som anmält intresse för flygning för dagen hade tagit ett gemensamt beslut att börja flyga på eftermiddagen, vid klockan 2. Detta då en av piloterna fick förhinder vilket medförde att han inte kunde medverka innan klockan 2.

När klockan sedan slagit 14:00 så var alla på plats och förberedelserna genomfördes. Batterier monterades, Fallskärm kontrollerades och lades i flygplanet, startjournaler förbereddes, flygtrafikledningen underrättades och flygplanet kontrollerades också såklart. Sedan var det dags att dra ut flygplanet till startpunkten, just denna dag så passade stråk 18 utmärkt. Efter lite disskutioner mellan bogserföraren och piloterna om var det var den bästa termiken fanns så gav sig bogserföraren och den första piloten iväg, Det var lite svårt att hålla sig uppe då termiken inte var lika stark som vi hoppades men den första piloten lyckades hålla sig uppe i över 1 timme. Efter en bra landning så var det nästa pilot som gav sig iväg. Trots enskilda bra termikblåsor så lyckades tyvärr inte den andra piloten fånga dom och han fick en total flygtid på strax över en halvtimme. 

Då vädret sedan snabbt försämrades så valde alla engagerade att avsluta för dagen. Nästa dag, Torsag, såg även den lovande ut. Stora och ståtliga Cumulusmoln fanns på hmlen och de skvallrade om kalasväder. Det blev det också och med strålande sol och nästan ingen vind alls så lyckades den första piloten vara kvar i det blå i ca 1 timme. Den andra piloten lyckades fånga ännu bättre termik och höll sig kvar i nästan 1 och en halv timme. Totalt så flögs det 4 st flygningar och dom nästkommande två flygningarna visade upp lite olika resultat. En slutade väldigt snabbt och gav en totaltid på 17 minuter och den andra varade i strax över en 1 timme. Efter det så avslutades verksamheten för dagen och alla engagerade åkte hem och hoppades på mer flygning inom kort.

Skribent: Ole Granberg
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Östersunds SFK - Flygsport
Mikael Nässén, Fritzhemsgatan 78
83246 Frösön

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: mikael.nassen@gmail....

Se all info