Hoppa till sidans innehåll

12 mars 2008 LT Gymnaster riskerar skador


Gymnasterna riskerar skador i dåliga hallar

ÖSTERSUND LT
Varje träningsdag, flera gånger per vecka, måste tjejer som tränar gymnastik plocka fram och ställa tillbaka cirka ett ton redskap.

Nu ställer tusentals tjejer i länet krav på en gymnastik- och akrobatikhall i Östersund, för att få en likvärdig chans att utöva sin idrott. De gör gemensam sak med kulturen.
   – För mig är det en säkerhetsfråga också, säger My Lindskog Andersson. Vi har haft skador som hjärnskakningar när barren fallit över småflickor.
   – Vi har vagnar som väger 350 kilo som har kört över en och annan liten tå. Det är bara frågan när det händer en större olycka.
   De har tittat på lokaler, men det är ingen fastighetsägare som är intresserade så länge inte kommunen ställer sig bakom.
   – Därför måste vi jobba på att kommunen ska prioritera oss, går inte det får vi söka ekonomiskt stöd ute i näringslivet. Det kanske inte är helt omöjligt.
   I dag, onsdag, kommer ett möte att hållas i Östersund om framtidens idrottsanläggningar där kommunen och idrottsrörelsen ska träffas.
   My Lindskog Andersson anser att de har fått ett ganska bra gehör av kommunen. Hon tror att träffen kommer att bli ett steg närmare en ny hall.
   Det finns lokaler som skulle kunna anpassas efter tjejernas behov, men hon vill inte säga var utan vill hålla frågan öppen så länge.
   – Det måste också ses positivt om idrotts- och kulturföreningar samarbetar och delar på drift, underhåll och investeringar. Vi är sex organisationer som vill samarbeta. Det är ett helt nytt koncept som kan bli jättespännande.
   My Lindskog Andersson menar att tjejerna kanske tycker det är roligt att träna, men att det inte alltid måste vara en tävling som är målsättningen utan kanske en uppvisning, evenemang och event på andra sätt.


Anita Näsberg

This is a mailto link
063-15 55 11

Det finns inget album kopplat till denna sida.Bamsegympa
 
bnpehpiso4ddnhqxqqpzg
 
 
  1377580_10152203108461729_809245696_n

Postadress:
Östersundsgymnasterna - Gymnastik
Arenavägen 27
83132 Östersund

Besöksadress:
Östersund Arena, Arenavägen 27
83132 Östersund

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: sportchef@ostersunds...

Se all info