Hoppa till sidans innehåll

Dubbelseger för ÖIF i Tierp

13 DEC 2010 13:24
Under onsdagskvällen förra veckan var det inofficiell tävlingspremiär för Uppland. I Tierp arrangerades 10km masstart och ÖIF var väl representerat sett till det tunna startfältet.
  • Skapad: 13 DEC 2010 13:24

Tack vare att vi har snö så pass tidigt fick ett gäng vålaåkare prova på formen redan förra veckan. Strömsbergs IF tog det mycket fina initiativet att arrangera en kvällstävling för upplänningarna. Mycket bra då det på grund av tidigare dåliga vintrar nu inte finns särskilt många upplandstävlingar under vintern, som för övrigt ser ut att bli den längsta på många år.

Kvällens segare Pontus, här under Idre/Särna-tävlingarna

 

Resultatmässigt var det hur som helst ÖIF som dominerade. Trots att det var svårt att gå loss från fältet lyckades till slut Pontus och Uffe tillsammans gå ifrån alla andra på sista varvet. Det slutade med spurtstrid där Pontus var snabbast och vann hela tävlingen före Uffe.

Endast ca tre minuter senare kom nästa vålaåkare imål, nämligen Peter Lundin som i sin tur hade Lasse knappa två minuter efter sig. Imponerande lopp även av dessa som fullbordade en stark laginsats av Östervåla vilket lovar gott inför stundande DM-stafetter.

Postadress:
Östervåla IF - Skidor
Box 68
74046 Östervåla

Besöksadress:
Lunda
74046 Östervåla

Kontakt:
Tel: 029271431
E-post: This is a mailto link

Se all info