Hoppa till sidans innehåll

Regler gällande lagtävlingar

02 AUG 2010 14:54
Styrelsen för ODR har beslutat att förtydliga de regler som finns kring klubbens deltagande i lagtävlingar.
  • Skapad: 02 AUG 2010 14:54

Av protokoll fört vid styrelsemötet 2008-03-08 framgår att den som har för avsikt att rida samtliga tre lagomgångar har företräde jämfört med den som vill rida två omgångar och i sista hand kommer då den som anmält intresse att rida en omgång

Därför beslutas på dagens möte följande:

 Lagledaren utser laget såsom den finner för gott och har att hålla sig till de regler som beslutades och protokollfördes under styrelsemöte 2008-03-08. Anmälan till föreningens lag göres då detta lagts ut på hemsidan och under den tid som specificerats på sidan. För den händelse flera är intresserade att rida tre omgångar, eller i de fall det förekommer konkurrens om platserna är det lagledaren som avgör, denne har fullt mandat att själv bestämma lagets sammansättning. Dock har inte föreningen någon intention att ”toppa” lag. Det är m.a.o. inte den ryttare vars häst presterat bäst eller mest som har given plats i laget.

Deltagande i Ostkustens Dressyrryttares lag i de olika divisionerna förutsätter ett bra sportsligt sätt på de tävlingar vi deltar i. Med bra sportsligt sätt menas att man inte äventyrar klubbens rykte, och det är helt och hållet lagledarens avgörande. Lagledaren har med styrelsens goda minne möjligheten att utesluta lagryttare som inte lever upp till detta.

För händelse att föreningens lag vinner eller kommer placerat, tillfaller priser för respektive omgång de ryttare som deltagit. För den händelse föreningens lag vinner hela serien, tillfaller priser för detta de som deltog i den avslutande omgången.

Beslutades att lägga ut reglerna om uttagning på hemsidan under fliken lagtävlingen.

Skribent: Lina Isaksson

 

Stort tack till våra sponsorer som hjälper till och gör detta möjligt

Klicka gärna på loggorna  och kolla vad  sponsorerna har att erbjud

 

 

Aledal- Din ridskola på Öland

 

 

 

 

 

Lena Palmgren Kalmar 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

Postadress:
Ostkustens DR - Ridsport
C/o Jessica Dahl, Sporrsjö 124
39598 Läckeby

Kontakt:
Tel: +460705319558
E-post: ostkustensdressyrryt...

Se all info