Hoppa till sidans innehåll

Östra Göinge RF - Ridsport

 

Välkomna på Pay & Jump den 29/6!

Mer info finns på https://tdb.ridsport.se/meetings/52053

Går även bra att anmäla sig direkt till Carolina 070-3086173 och  betala på plats

 

 

Information om ridskolan

Östra Göinge Ryttarförening har ideellt bedrivit ridskola i över 30år. Förutsättningarna har förändrats och de senaste åren har det varit tufft ekonomiskt att få ihop det , men framförallt har det varit mycket  svårt att samla ihop tillräckligt med  ideella krafter för att få verksamheten att fungera bra, för såväl hästar som elever. De krafter som har funnits har varit få och därav inte räckt till. De senaste åren har föreningen haft en ständig dialog igång för att hitta olika lösningar, för att fortsätta bedriva ridskola. Under våren har ridskolan pausats och en stor utredning har genomfört för att hitta nya vägar. En utredning som byggt på att vi inte enbart använder ideella krafter, utan likt många andra ridskolor, använda oss av anställd personal. Styrelsen har efter noga övervägande och många diskussioner konstaterat att detta ekonomiskt inte går ihop samtidigt som de ideella krafter som behövs, även med anställd personal, inte finns. Styrelsen har således fattat det mycket svåra beslutet att lägga ner ridskolan. De hästar som finns i föreningens ägo kommer att säljas och i första hand erbjudas de fodervärdar som finns idag, att köpa.

Östra Göinge Ryttarförening kommer nu att starkt arbeta för en ny inriktning som innebär starkare fokus på andra inkomstkällor och andra aktiviteter kopplat till ridsporten, där tävlings-och utbildnings-verksamheten blir en än viktig del.  Ökad uthyrning till privatägda hästar kommer också vara möjligt, där föreningen framåt tittar på utökad service för uppstallade.  Anläggningen är i stort behov av att rustas upp och fokus kommer att läggas på det, för att blir en än mer attraktiv anläggning.

Föreningar har två fina utebanor, ett ridhus, ett stall med 23 boxar och stort hagområde. Vidare finns unika möjligheter till uteritter, med olika längd och på olika underlag i skog och mark. Vi har ett fantastiskt läge med närheten till både Knislinge by och till skog och mark. Vi hoppas att fler upptäcker dessa fina möjligheter och väljer att stalla upp sin häst på Piskagården alt åker till anläggningen och tränar och/eller tävlar, säger Daniel Hermansson ordf i föreningen.

 

Styrelsen i Östra Göinge Ryttarförening

 

Vi har några boxar lediga för omedelbar inflyttning.

Kontakta Daniel Hermansson 070-9602839

 

 

 

 

Egna nyheter

Nyheter Skånedistr

Inbjudningar från an...

logo_ostra_goinge_kommun_cmyk1

 

Sparbanken Skåne

 

 Klockaren

 

 

 

Mark-&-Jobb-logga-2

 

inneväxter orginal

lb

 

header_logo

 

Sylwans VVS

Logo: Kagans Buss

 

Ne Persson bygg

 Glimåkra Värme och SanitetstjänstSäker vatteninstallation

 

 

 

Postadress:
Östra Göinge RF - Ridsport
Box 93
28921 Knislinge

Besöksadress:
Ö Olingevägen
28990 Knislinge

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info