Hoppa till sidans innehåll

Ridskola


ÖTR bedriver en ridskola för sina medlemmar

Grup­perna är små, högst åtta elever i varje grupp

Eleverna i ridskolan följer ett upplagt utbildnings­schema. Grupperna är in­delade i sex nivåer, från rena nybörjare, till er­farna ryttare som hop­par och galop­perar utan svårig­­het. Våra ledare utbildas fort­löpande med olika kurser som till­handahålls av bland annat Rid­sport­förbundet. Vår ridskolechef är utbildad på Ströms­holm t o m RIK I, hon är dessutom B-banbyggare, hoppdomare, överdomare och stil­domare. Har även stor tävlingserfarenhet på både ponny och häst.

Inför varje ridlektion ska eleven antingen före eller efter (hästarna går max två lektioner), under överin­seen­de av en instruk­tör, sköta om hästen, borsta, kratsa hovar, visitera, sadla och tränsa. Rid­lek­tio­nen innebär aktiv ridning i 45 minuter, men med allt arbete före och efter ridningen, är det snarare flera timmar som barnen är i stallet.

I vår verksamhet kommer säkerheten i första hand, både för ryttarna och för hästarna. Eleverna använ­der egen god­känd hjälm, skyddsväst och säkerhets­stig­byglar när vi rider. I mörker har vi reflexer både på ryttare och häst. Våra hästar är vana vid trafik eftersom vi alltid rider ute.

Vi har nog­granna säkerhetsrutiner!

Uppdaterad: 10 APR 2020 22:32 Skribent: Susanne Walldoff

                                                                                

 

                                               

 

Postadress:
Östra Torns RS - Ridsport
Östratornsvägen 34 B
22468 Lund

Kontakt:
Tel: 046149112
E-post: This is a mailto link

Se all info