Hoppa till sidans innehåll

Våra ponnyer


1012994_479756178784976_1854068470_n

 

Ponnyerna på ÖTR

ÖTR försöker att ha mellan 11-13 st ponnyer, det är B,C och D-ponnyer. Alla våra ponnyer står i boxar. Vi har två stall med 10 st boxar i vardera stall, det innebär att vi ca 7-8 st privathästar i ena stallet.

 

Alla hästar kommer ut på morgonen och går ute fram till eftermiddagen, när de kommer in så får de analyserat hö/hösilage och därefter är det dags för ridlektionerna. Hästarna går ute i alla väder och därför har vi täcke under den period som vi anser att det behövs. Alla hästar har regntäcke och vintertäcke.

 

Hästarna är A1 försäkrade i Agria, alla är vaccinerade, stelkrampade, avmaskas eller så görs "kolla masken" regelbundet. Vi har en godkänd hovslagare som skor våra hästar, någon skos var sjätte vecka och övriga har vi rullande schema på var åttonde vecka. Eftersom vi alltid rider ute och har inget ridhus behöver vi ha hästarna skodda.

 

Eftersom vi är ute på pay and jump och ibland lokaltävlingar är alla hästar även slutmätta.

 

Från maj till oktober/november går våra hästar ute på gräs. Under vintern går de i mindre hagar, annars skulle våra gräshagar bli förstörda. Alla hästar får även vila under en period på sommaren.

 

Vi har många hästar som är äldre och har hållt i många år, vilket glädjer oss!

 

Stella togs bort strax efter hon fyllt 30 år och var hos oss i 16 år. Munsboro Frosty Jump blev 25 år, var hos i 9 år och var inte sjuk en dag framtill dess att tumörerna tog över. Frosty var tidigare placerad i SM, hoppning.

DSC01633Stella

Munsboro Frosty Jump                                                Stella

 

Till vänster i meynyn så kan du läsa om varje häst, har Du frågor så hör av Dig!

 

Uppdaterad: 28 FEB 2018 20:11 Skribent: Susanne Walldoff
Epost: This is a mailto link

   FB rund

Läs om våra ponnyer (klicka på bilden)

Postadress:
Östra Torns RS - Ridsport
Östratornsvägen 34 B
22468 Lund

Kontakt:
Tel: 046149112
E-post: This is a mailto link

Se all info