Hoppa till sidans innehåll

Dagridläger


Dagridläger under sommaren 2021

(för barn/ungdomar från 7 år och upp till 20 år)

Lägret vänder sig till dig som ridit minst två terminer till den som är mer rutinerad. Vi försöker dela in grupperna efter utbildningsnivå och ålder, det är ca 8 - 10 st på varje läger. Varje läger varar i tre eller sex dagar (nytt from 2018).

Det är två ridpass per dag (ca 2-2,5 timmar) på trevliga ponnyer för våra ordinarie instruktörer och på några läger har vi även våra egna ungdomar till hjälp, allt efter behov. Ibland slår vi ihop de två ridpassen en dag och rider på en lång uteritt.

Utöver ridning har vi praktik och teori, det varierar beroende på kunskap. Under veckan kan vi tömköra, prova working equestion, rida ut, barbacka, visa häst vid hand mm

Lunch tar du med dig själv varje dag. Det finns kylskåp, frys och ett par microvågsugnar i klubbrummet. På eftermiddagen fikar vi och det ingår i lägeravgiften.

Utrustning är viktigt, vi rider ute varje dag i solsken och regn. Det är viktigt att du har med lite olika kläder och kan byta om efter väder, kängor eller stövlar på fötterna när ni rider med klack och de ska gå över vristen. Det kan vara skönt att ha andra skor som ombyte. Av säkerhetsskäl har du en egen godkänd ridhjälm, skyddsväst kan du låna i stallet.

En egen olycksfallsförsäkring ska finnas, vi har försäkring, men vill även att ni har en egen. Berätta för oss om du är allergisk, intolerant eller har någon sjukdom.

3-dagars läger - Lägerdagarna börjar kl 8.30 alla dagar och slutar ca kl.16.00. Dag två grillar vi med nära och kära samt leker, spelar brännboll eller något annat kul där alla i familjen kan vara med (om det regnar ställer vi kanske in). 

Kostnad: 1.700 kr

6-dagars läger - Lägerdagarna börjar på måndagen kl.08.30 (utom midsommarveckan) och slutar ca kl.16.00. Utom sista dagen, då har vi sovmorgon och börjar kl.09.00 och håller på till ca 13.30. Dag tre grillar vi med nära och kära samt leker, spelar brännboll eller något annat kul där alla i familjen kan vara med (om det regnar ställer vi kanske in).

Kostnad: 3.000 kr

Medlemskort ska vara löst för året. Kostnad: 250 kr

Halva ridlägeravgiften faktureras i maj månad och resterande betalas senast 14 dagar före ridlägerstart.

Vid sjukdom återfås avgiften mot uppvisande av läkarintyg. I övrigt återbetalas avgift endast om det finns en annan ryttare som kan ta över platsen och om ryttaren kan godtas av ÖTR.

Första veckan i maj arbetar vi med och gör klart grupperna samt vilken period ni får. Efterfrågan är stor och vi gör vårt bästa med att alla ska få gå på dagridläger.


Anmälan görs via mail till This is a mailto link . Därefter får ni ett formulär skickat till er att fylla i.


 

Uppdaterad: 09 JAN 2021 19:33 Skribent: Susanne Walldoff
E-post: This is a mailto link

                                                                                

 

                                               

 

Postadress:
Östra Torns RS - Ridsport
Östratornsvägen 34 B
22468 Lund

Kontakt:
Tel: 046149112
E-post: This is a mailto link

Se all info