Hoppa till sidans innehåll

Vi behöver din hjälp!

13 APR 2021 22:53
Kära medlemmar, Sollentuna kommun tänker stänga Överbys fritidsgård. Vi behöver Din hjälp!
  • Uppdaterad: 13 APR 2021 22:53

Överby fritidsgård för åldern 13-18 år har funnits sedan 1999 och 2009 anställdes en fritidsledare då vi fick ekonomisk stöd av kommunen.

Fritidsgården är mycket viktig för våra ungdomar sett ur många synvinklar så detta är ett mycket dåligt beslut. Detta kommer att drabba många ungdomar mycket hårt speciellt nu då ”allt känns upp och ner” under pandemin.

Idag finns det 5 st kommunala och 2 st föreningsdrivna fritidsgårdar i Sollentuna kommun och det är tydligen svårt ekonomiskt för kommunen att få detta att gå ihop.

En översyn gjordes av kommunen i maj-20 och då kom denna översynsgrupp fram till att det skulle satsas på 3 st kommunala och 2 st föreningsdrivna gårdar. Överby har varje år presterat mycket högt i den KEKS-undersökning som görs av alla fritidsgårdar varje år. Vi har även högst antal besökare och är dessutom billigast för kommunen per besök. Överby fick i samband med översynen muntligt besked om att ett nytt avtal skulle skrivas men detta har inte skett.

Nu har vi fått information om att beslut är taget att kommunen skall satsa sina pengar på 3 st kommunala fritidsgårdar vilket innebär att Överby fritidsgård inte kommer att få ett förlängt uppdrag 2022. Vi har f.n. ett muntligt avtal att driva verksamheten t.o.m 2021-12-31.

Vi har haft möte med Thomas Nyman (ordföranden i Kultur och Fritidsnämnden) och presenterat vår verksamhet och diskuterat framtiden för fritidsgården och vi ska nu bjuda in resten av ledamöterna i nämnden i samma syfte. I juni 2021 skall budgeten läggas för kommande år och då vill Överby finnas med.

Nu behöver vi gå samman och försöka påverka kommunen att detta beslut inte skall genomföras. Många andra kommuner ser värdet med att satsa på fritidsgård på ridskolor medan Sollentunas kommun gör tvärt emot.

Vi undrar:

  • Varför väljer Sollentuna kommun att lägga ned/inte satsa på en välfungerande fritidsgård?
  • Denna fritidsverksamhet är billigast per besökare och har flest besökare. Varför tas just denna verksamhet bort?


Vi behöver hjälp att rädda fritidsgården på Överby. Vill du hjälpa till?

  • Kontakta politikerna och ifrågasätt varför fritidsgården skall läggas ned. Ordförande i Kultur och fritidsnämnden i Sollentuna har mailadress: This is a mailto link
  • Skriv på vår namninsamling:

    Hör gärna av dig om du har ytterligare tips och idéer på hur vi kan agera:

  • Lena Wiman: 070-524 40 74, This is a mailto link
  • Sara Andersson: 073-151 86 51, This is a mailto link
Skribent: Fanny Bågenholm
E-post: Adressen Gömd

@overbyhf

Postadress:
Överby HF - Ridsport
Kansliet, Gamla Stäketvägen 4
19277 Sollentuna

Kontakt:
Tel: 087544074
E-post: This is a mailto link

        

 

                                                                           HÄGGVIK

 

 

 

Radisson Blu

Nordic Choice

BY PAM

Smycken & ryttarbling