Hoppa till sidans innehåll

Vi erbjuder


Ridlektioner

Vi har lektionsridning alla dagar i veckan. Ridgrupper finns för barn från fem års ålder, ungdomar och vuxna. Vi erbjuder ridning för nybörjare och mer erfarna ryttare, i alla åldersgrupper. Vi har också träningsgrupper för de som är intresserade av att tävla. Lektionsverksamheten består av dressyr, cavaletti, hoppning och uteritter, allt anpassat för olika utbildningsnivåer. Beskrivning för de olika ridnivåerna finns här och målen för ridgrupperna hittar du här.

I de flesta vuxengrupper och i träningsgrupperna är det max 10 ryttare, vilket gör att ridinstruktörerna har möjlighet att möta ryttarna individuellt. Det fullstora ridbanorna gör också att det finns gott om plats för varje ryttare.  I lektionstiden ingår uppsittning, lektion och avsittning. En gång per termin ingår en avsutten teorilektion.

 

Ridlekis

Detta är en verksamhet för barn mellan 5-7 år. Varje lektion innehåller både ridning och teori. Barnen får lära sig hur en häst fungerar, vad den äter och hur den ska skötas. Det här är det perfekta sättet att börja umgås med hästar.


Ridning för personer med funktionsvariationer

Varje vecka har vi ridgrupper anpassade för barn, ungdomar och vuxna med olika funktionsvariationer. Dessa lektioner hålls under dagtid.

 

Knatteridning/Prova på för vuxna 

En söndag i månaden finns det möjlighet att prova på att rida. Vi erbjuder prova-på-ridning för barn i åldern 3-10 år, detta kallar vi Knatteridning. För ungdomar från 11 år och uppåt samt vuxna finns Senior-prova-på. Du anmäler dig från gång till gång på anmälningslista i stallet eller genom att maila This is a mailto link. Anmälan görs tidigast 14 dagar innan. För att se planerade datum för Knatteridning och Senior-prova-på, se terminsplaneringen under fliken "Ridskolan".

 

FaR – fysisk aktivitet på recept

Fysisk aktivitet på recept innebär att man ordinerar fysisk aktivitet på motsvarande sätt som ett läkemedel. Fysisk aktivitet på recept kan användas både i förebyggande och behandlande syfte. ÖHF har genomfört en utbildning till FaR‐ledare, vilket innebär att vi får ta emot patienter med ett recept på fysträning. Vi finns med i Stockholms FaR‐ledarnätverk, och på deras hemsida (www.farledare.se) kan man läsa mer. Det är också där som både patienter och vårdgivare kan hitta oss. Vi erbjuder individanpassade FaR‐aktiviteter. Vi har lång erfarenhet och god kompetens hos vår personal att ta hand om människor med olika förutsättningar för träning, inte minst genom vår handikappridning.

 

Tävlingsverksamhet

Varje år arrangeras det flera klubbtävlingar i dressyr och hoppning samt klubbmästerskap. För den som inte vill tävla har vi även programträning i dressyr och banhoppningsträning. Ett par gånger om året arrangeras även dressyrtävlingar upp till nationell nivå, som även är öppna för externa ekipage. Under dessa tävlingar får man gärna hjälpa till att vara funktionär. Utöver att arrangera tävlingar har ridskolan också flera tävlingsekipage, både på ponny och häst som är ute och tävlar externt, främst i dressyr. Läs gärna mer om tävlingsverksamheten under fliken "Tävlingar".

 

Ridkurser och ridläger

Varje år anordnas ridkurser både i hoppning och dressyr och i olika nivåer under jul‐ och påsklov. Dag- och kvällsridläger hålls i juni veckan efter att den ordinarie ridverksamheten slutar. 

 Foto: Magdalena Lidenholm

 

Teori- och ridmärkeskurser

Under terminerna erbjuds flera olika teorikurser, t ex foder, sårvård, grönt-kort och ridmärkeskurser. Dessa kurser äger rum på kvällar och helger.

Ridmärken
Barnridmärken finns i olika svårighetsgrader och tas under ridlekis, ridning med teori (rmt, ridår 1) samt ridår 2.

Ridmärken kan tas för märkesnivå 1-4. I ridmärket ingår ridmoment (hoppning och dressyr) samt teoriprov.

Ridmomenten utförs för samtliga elever på ridlektionerna. Teorin för ridår 1- 5 görs tillsammans med fritidsledaren under vårterminerna.

För märkesnivå 1-3 håller ridskolan teorikurser som det går att anmäla sig till. Material erhålls under kursen. Läs-själv-förslag: "Lilla ridboken" (finns att låna på ridskolan).
För märke 4 håller ridskolan teorikurser vid önskemål. Läs-själv-förslag: "Hästhållning i praktiken" (finns att låna på ridskolan).

Teoriprov för ridmärken skrivs under vårterminen vid organiserade datum och godkänt ridmärke köps av Lena Wiman.

Det finns flera olika böcker att låna i stallet. Kontakta kontoret för mer information.

 

Skötarsystem

För dig som vill tillbringa mer tid med hästarna utöver ridning finns möjligheten att bli skötare. Vi erbjuder skötarsystem för både barn och vuxna. Innan du blir skötare behöver du först gå en Skötarkurs som ridskolan anordnar. 


Företagsridning

Företag kan boka ridlektioner dagtid för sin personal. Det går att boka en eller flera lektioner alternativt en fast lektionstid varje vecka.

 

Studiebesök

Förskolor och skolor är välkomna till ridskolan för att rida eller för att titta på våra hästar. Medhavd matsäck kan ätas i vår cafeteria.

 

Privathästträning för Lars Andersson

Överby är stolta att kunna erbjuda privathästträning för Lars Andersson, en välkänd och meriterad A-tränare, domarutbildad med lång erfarenhet som även tävlat internationellt. Kontakta Lena Wiman om du vill anmäla dig och din häst. Du är givetvis också välkommen att komma som åskådare - titta på ridskolans anslagstavla för aktuella datum.

 

 

 

Uppdaterad: 11 JUL 2009 15:49

@overbyhf

Postadress:
Överby HF - Ridsport
Kansliet, Gamla Stäketvägen 4
19277 Sollentuna

Kontakt:
Tel: 087544074
E-post: This is a mailto link

        

 

                                                                           HÄGGVIK

 

 

 

Radisson Blu

Nordic Choice

BY PAM

Smycken & ryttarbling