Hoppa till sidans innehåll

Anläggningen


Ridskolestallet byggdes 2011 och är ett modernt stall med 28 boxar, två spolplattor samt en hovslagarplats. Mycket planering och arbete lades ner under byggnationen för att få till en bra stallmiljö för våra hästar, en rymlig, välkomnande och bra fungerande anläggning för våra kunder samt en bra arbetsmiljö för personalen. Gödselbehållaren exempelvis ligger inomhus och är nersänkt till golvnivå för att det ska vara lättarbetat för stallpersonalen. Foderutrymmet som ligger i marknivå innehåller bland annat två fodersilos. Utomhus finns det tre karantänsboxar och två uteboxar. 
I direkt anslutning till stallet finns en uppvärmd servicedel som innehåller en välkomnande entré och en stor rymlig sadelkammare, rullstolsanpassad toalett, tvättstuga, torkrum, teknikrum, förråd med mera.

Bild: Entrén till ridskolestallet

Det finns en separat byggnad som kallas annexet, där det finns låsbara skåpsutrymmen, pentry att fika i, dusch, toalett och omklädningsmöjligheter. Uppvärmning sker med värmepump och golvvärme.

 

Bild: Annexet

Den omkringliggande marken är till stor del asfalterad och det är bara sju meter att gå mellan stall och ridhus.

Ridhuset inrymmer en 20 x 60 m ridbana med bevattningsanläggning. I ridhusets norra del finns utöver en kortsideläktare en uppvärmd cafeteria med fönster ut mot manegen, toaletter, dusch samt ett klubbrum. I den södra delen befinner sig kontoret samt andra personalutrymmen.

Bild: Ridhusmanegen

 

 

 

Vi har även en stor uteridbana med mått 82x24 m, som vi rider på då vädret tillåter.

Bild: Uteridbanan

Det röda stallet rymmer 11 boxar och hyrs ut till privathästar.

Bild: Röda stallet/Privatstallet

  

Uppdaterad: 21 DEC 2018 10:50

@overbyhf

Postadress:
Överby HF - Ridsport
Kansliet, Gamla Stäketvägen 4
19277 Sollentuna

Kontakt:
Tel: 087544074
E-post: This is a mailto link

        

 

                                                                           HÄGGVIK

 

 

 

Radisson Blu

Nordic Choice

BY PAM

Smycken & ryttarbling