Hoppa till sidans innehåll

US Styrelse


 

Ordförande - Linnea Dahl Jansson

Jag heter Linnea Dahl Jansson och är född 2004. År 2015 kom jag till Överby för första gången och så fort jag fick chansen började jag att sköta på hästen You 2, men efter ett tag började jag istället sköta på Tolliver vilket jag gör än idag. Jag sitter med i ungdomssektionen eftersom att jag tycker det är kul, jag lär mig mycket och jag vill vara en förebild för de yngre barnen i stallet samt vara en del av gemenskapen som US bidrar till. När jag först kom till Överby reagerade jag på att alla de äldre i stallet var så trevliga och kunde så mycket. Det var dem jag såg upp till och det gör jag fortfarande. Den sortens förebild som dem är vill jag också vara för de yngre i stallet och jag hoppas att det är många yngre som vill gå med i US i framtiden och ta del av det roliga som jag får idag.

 

 

Vice Ordförande - Mayte Penafiel

Jag heter Mayte och är född 2004. Jag började rida på Överby 2014 och 2016 började jag sköta Linda, i nuläget sköter jag King. Jag sitter med i US på grund av gemenskapen mellan olika åldrar och för att det alltid varit som en liten dröm att sitta med i US. Det är också super roligt att få hålla i aktiviteter, se hur roligt alla har och se hur bra de trivs i stallet.

 

 

 Sekreterare - Elsa Dunge

Hej jag heter Elsa D och är född 2004. Jag kom till Överby för första gången när jag var ungefär 9 år. Innan jag gick med i US i början av 2019 så satt jag med ett år i LUS. Genom US har jag lärt mig så mycket om bland annat ansvar och hur man är en bra ledare. Det var därför jag gick med i US och för att sitta med i US är kul såklart.

 

 

 Vice Sekreterare - Julia H. Rotsman

Jag heter Julia och är född år 2005 och kom till Överby för första gången år 2015, när jag var 10 år gammal. Jag vill sitta med i ungdomssektionen för att jag ser US som en stor möjlighet att få lära mig ta mer ansvar och för att jag tycker att det är kul att hålla i roliga aktiviteter och umgås med människor.

 

 

Kassör - Linnéa Andersson

Jag heter Linnéa Andersson och är en av de många Linneorna på Överby. Jag är född 2003 och började rida på ridskolan runt 2011. Efter några år började jag att vara mer och mer i stallet eftersom det är så roligt att vara här! Som liten började jag att sköta på en superfin ponny som hette Heavy och hon lärde mig verkligen jättemycket om hästar. Efter att hon flyttade under 2016 började jag att sköta på Dion istället. Jag har länge gillat att prata med folk och lära ut saker till andra. Därför tycker jag att det är jätteroligt att vara en del av US då jag kan hålla i aktiviteter och träffa och vara med en massa roliga och snälla personer i stallet!

 

Vice kassör - Emelie Lindström 

Jag heter Emelie och är född år 2005. Jag kom till Överby när jag var runt 6 år då var jag här en gång i veckan. Sen när jag blev äldre började jag vara här mer och blev tillslut skötare och början av 2019 så gick jag med i US. jag vill sitta med i US för att lära att ta ansvar.

 

 

 Ledamot - Filippa Harg

Hej jag heter Filippa och är född 2001. I mitten av 2012 kom jag till Överby för att börja rida och ett halvår senare så hade jag gått min första kurs, skötarkursen. Idag är det Dancer, Happy och Hajana som är mina favoriter och får lite extra kärlek. Jag gick officiellt med i US vårterminen 2019, men var under 2018 aktiv i stallet och hjälpte till där det behövdes. Det jag älskar med Överby och US och det jag vill bidra med är gemenskapen, glädjen och kärleken. Alla har kompisar och alla har åtminstone en favorit bland våra underbara hästar. Jag vet att alla som någonsin satt en fot hos Överby har upplevt våran underbara atmosfär som vi alla är med och skapar, personalen, ungdomssektionen, skötarna, ryttarna och alla besökare. 

 

 

Ledamot - Julia Alinge

Jag heter Julia Alinge och är född 2002. Jag började rida på Överby när jag var 10 år och det är ett beslut jag verkligen inte ångrar! Två år senare började jag sköta och bli mer aktiv i stallet. Just nu är min favorithäst Fancy som jag är skötare på men såklart finns det många hästar jag gillar. Jag gick med i US 2019 och det bästa med att vara en del av ungdomssektionen är enligt mig att hjälpa till att sprida en gemenskap mellan de yngre medlemmarna på Överby och såklart hålla i roliga aktiviteter!

 

 

Ledamot - Sofia Prebert

Jag heter Sofia och är född 2001. Jag har suttit med i US sedan 2018, men började rida här när jag var runt 7 år gammal. Till en början tyckte jag bara om att rida men sedan växte intresset för både hästar och US allt mer och mer. You 2 var den första hästen som jag blev skötare på, men sedan även Pendan. De här hästarna betyder självklart lite extra mycket för mig, såsom alla andra hästar och människor på Överby. Det bästa med US är den härliga gemenskapen och glädjen hos alla barn och ungdomar. Jag hoppas därför att även jag ska hjälpa att sprida vidare den härliga och välkomnande stämningen, men också att ha massor av roliga aktiviteter för alla.

 

 

Ledamot - Charlotta Grahn

Jag heter Charlotta och är född 2004. Jag började rida på Överby hösten 2011. Sedan dess har jag fastnat för hästar och ridning, jag älskar verkligen att rida och allt annat som hör till. Det gick några år innan jag började socialisera mig i stallet för att jag var så blyg. Men 2015 började jag sköta på Flash och har skött honom sedan dess. Han är verkligen underbar och han har en stor plats i mitt hjärta, jag älskar att komma in i hans box och krama om hans stora huvud och höra hur han frustar till svar. Jag sitter med i US för att jag vill vara mer engagerad i stallet, leda kurser/aktiviteter, hjälpa till mer och ha koll på allt kul som händer i stallet. Men också för den stora gemenskapen förstås med alla sina vänner, nykomlingar och gamla som är i stallet varje dag. Och att få lära känna nya människor. Det bästa är ju när man går genom stallet och med bara ett ”Hej” får lysa upp någons ansikte med ett stort leende.

 
 

Suppleant -  Vera Roos

Mitt namn är Vera och jag är född 2005. Jag blev en del av US 2020 men har varit intresserad av att gå med sedan tidigare. Hösten 2017 började jag rida på Överby och så fort jag fick chansen så gick jag Skötarkurs 1. Efter kursen började jag sköta på Tricky, vilket jag fortfarande gör idag och ett år senare började jag även sköta Tino. Jag gick med i US därför att jag ville ses som en förebild i stallet, speciellt för de yngre, men också för att hitta på roliga aktiviteter och träffa människor.

 

 

Suppleant - Alicia Norman

Mitt namn är Alicia jag är född 2007 och kom till Överby 2016 och så fort jag kunde gick jag skötarkursen. År 2020 gick jag med i LUS och nu är jag med i US. Jag tycker det är roligt att hålla aktivitet och lära sig ta mer ansvar men också att lära känna människor och umgås med dom.

 

 

Suppleant - Edith Tallskog

Hej jag heter Edith och är född 2007. Jag kom till Överby 2015 och sen dess har jag tagit hand om Tricky. 2020 gick jag med i LUS och 2021 i US, jag gick med i US för att jag gillar att hålla i olika aktiviteter och för att lära mig att ta mer ansvar.

 

 

Suppleant - Ingrid Neuman

Mitt namn är Ingrid och jag är född 2005. Jag gick med i LUS som är den lilla ungdomssektionen 2020 och nu 2021 har jag gott med i US. Jag ridit här på Överby i snart 7 år nu. Så fort jag kunde gick jag skötarkurs 1 och direkt efter började jag sköta på Duke och det gör jag fortfarande. Efter det så hängde jag mer i stallet och nu är jag här på stallet nästan varje dag. Jag gick med i US för att kunna lära mig ta mer ansvar och hålla i roliga aktiviteter. Men också umgås med människor.

 

 

Suppleant - Aliya Asenjo

Jag heter Aliya och är född 2004. Jag började på ridlekis när jag var runt 5 år och varit kvar på överby sedan dess, sköter nu på Dea och You 2. Jag gick med i US i början av 2021 och innan dess satt jag med i LUS. Jag ville sitta med i US för att dels få möjligheten att lära mig ta ansvar samt att kunna bli en bra ledare. Tycker det är superkul att vara med i US och få hålla roliga aktiviteter men också få vara en del av den fina gemenskapen som finns på Överby.

 

 

Suppleant - Desirée Mellin

Hej!, jag heter Desirée (Dessi) Mellin och är född 2007. Jag kom till Överby för ungefär fyra år sedan när jag var tio år. Då gick jag min första kurs här och fick bli skötare på en ponny som heter Pocahontas. När hon i början på hösten 2019 åkte till en välförtjänt pension så började jag sköta på en häst som heter Fedantos. Det gör jag fortfarande. 2019 så gick jag med i LUS (lilla ungdomssektionen), 2021 gick jag med i stora US. Jag tycker att det är jättekul att vara med i US då det är lärorikt och roligt att samarbeta tillsammans med så härliga människor. Och såklart att träffa massa nya människor! 

 

 

Suppleant - Emelie Potter

Hej allihopa! Jag heter Emelie Potter och är inte kusin med Harry Potter. Jag är född 2006 och började på ridlekis 2012, har varit fast ända sen dess. På ett av Överbys ridläger 2018 red jag på Tricky och hon blev en stor favorit. Det tog ganska lång tid innan jag började sköta men 28 september 2018 började jag sköta på min favorithäst Tricky och är ännu idag helt kär. Efter att jag började sköta skaffade jag många fler stallkompisar vilket ledde till att jag blev mer involverad och tillbringade mera tid i stallet. Hästintresset växte och 2020 gick jag med i LUS, Lilla ungdomssektionen. I år gick jag över till Ungdomssektionen och är supernöjd. Att vara ungdomsledare är jättekul då jag kan lära känna nya människor som har samma intressen som jag och att sedan bli sedd som en förebild bland yngre. Sedan att jag kan hjälpa till så att alla trivs och har roligt. Dessutom är det väldigt lärorikt och jag lär mig att ta mycket ansvar. 

 

  Foto: Filippa Harg och Julia Alinge

@overbyhf

Postadress:
Överby HF - Ridsport
Kansliet, Gamla Stäketvägen 4
19277 Sollentuna

Kontakt:
Tel: 087544074
E-post: This is a mailto link

        

 

                                                                           HÄGGVIK

 

 

 

Radisson Blu

Nordic Choice

BY PAM

Smycken & ryttarbling