Hoppa till sidans innehåll

Föreningen OSS


Oxelösunds Simsällskap är en aktiv tränings- och tävlingsklubb sedan 1953.  Vi erbjuder träning i både simning och simhopp! Inom Oxelösunds Simsällskap finns det något för både nybörjare och avancerade simmare. Kontakt oss gärna för mer information.

 

  • Föreningen Oxelösunds SimSällskap (OSS) fyller 60 år under 2013 och har till syfte att "verka för simkunnighetens utbredande". Simkunnigheten i Oxelösund är god. Ca 90% av kommunens åk 3 elever kan simma minst 50 meter. Det är viktigt att värna om simkunnigheten i en skärgårdskommun.
  • OSS:s verksamhet har fokus på barn- och ungdomsverksamhet. OSS har hela bredden av träningspass, dvs. allt från grundläggande teknikträning och motionssimning till intensivnivå för ungdomar. OSS är en av de större idrottsföreningarna för denna ålderskategori i kommunen.
  • Simidrotten är en sport för både flickor och pojkar. OSS har traditionellt en viss övervikt av kvinnliga utövare. Fördelningen brukar vara 60 % resp. 40 % för kvinnliga resp. manliga utövare.
  • Träningslokalen är Ramdalens Sportcenter. OSS har flera parallella träningsgrupper. De yngsta tränar 1 gång i veckan och intensivsatsande ungdomar kan träna upp till 5 gånger i veckan
  • OSS har, efter generationsskifte, för närvarande en mycket positiv idrottslig utveckling med flera ungdomar som presterat mycket goda resultat.
  • OSS har erfarna instruktörer. De flesta ledare har genomgått kurser i t.ex. ledarskapsutbildning och hjärt- och lungräddning förutom specifika simränarutbildningarna. 
  • Klicka här för att läsa protokollet från senaste årsmöten: 
Uppdaterad: 20 JUL 2009 14:04

Postadress:
Oxelösund SS - Simidrott
Ramdalsbadet
61381 Oxelösund

Kontakt:
Tel: 0
E-post: tobias.lindqvist2@gm...