Hoppa till sidans innehåll

Borås Judo Challenge

12 FEB 2020 22:18
Guld och silver i Borås!
  • Uppdaterad: 12 FEB 2020 22:18

I helgen avgjordes ungdomstävlingen Borås Judo Challenge med deltagare från Sverige, Norge och Danmark. Oxelösunds judoklubb ställde upp med två deltagare, Hugo och Jakob Ivarsson, som båda tog sig ända fram till finalpasset.
Hugo Ivarsson, P13-38kg (8 deltagare), vann 3 matcher i poolen och gick till semifinal mot Elias Sjöström, Sundsvall. En match som Hugo vann på ett ipponkast. I finalen stod Lukas Allevåg, Trollhättan, för motståndet. Hugo fick poäng direkt i inledningen av matchen genom att kontra ett kastförsök från Lukas. Hugo höll ledningen hela matchen och stod som segrare och guldmedaljör.
Jakob Ivarsson, P13-34kg (11 deltagare), inledde med en knapp förlust mot Wilson Terra Fröberg, Malmö, (varsin poäng vid full tid och förlängning). Jakob vann därefter fyra raka matcher och tog sig till semifinal som pooltvåa och fick där möta ettan från den andra poolen; Axel Aamodt, Norge. Jakob kastade Axel på både ett fotsvep och ett skulderkast och var därmed klar för final. I finalen stod åter Wilson för motståndet. Det blev en händelserik match med många kastförsök. Wilson vann finalen och Jakob slutade på en fin 2:a plats, efter hela 7 matcher (5 vinster).
Skribent: Peter Ivarsson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Oxelösunds JK - Judo
TORPSVÄGEN 1 C
61336 Oxelösund

Besöksadress:
TORPSVÄGEN 1 C
61336 Oxelösund

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link