Hoppa till sidans innehåll

Silver och brons på SM!!

02 FEB 2020 20:11
SM-silver och SM-brons till Oxelösunds Judoklubb vid årets Judo-SM i Malmö. Denise Malmsten tog silver i D21-70kg och brons i Damer-70kg och Benjamin Gonzalez tog en bronsmedalj i P18-60kg.
  • Uppdaterad: 02 FEB 2020 20:11

Judo-SM i Malmö 1-2 februari blev ett framgångsrikt mästerskap för Oxelösunds JK. Ett silver, två brons, en 7:e plats och en 9:e plats blev resultatet efter 20 genomförda judomatcher (varav 10 vinster).

Under lördagen inledde Benjamin Gonzalez medaljskörden genom ta en bronsmedalj i P18-60kg. Benjamin förlorade en jämn förstamatch mot Zeb Olsson, Olofström på Waza-ari. Benjamin laddade om till återkvalet och vann där tre raka ipponvinster. I bronsfinalen besegrades Lundqvist, Uppsala, på halslås. Detta var Benjamins andra raka bronsmedalj på SM. 

Denise Malmsten som är förstårs junior tävlade under lördagen i Damer-70kg. Denise inledde med förlust mot Matilda Nilsson, Frövi. Därefter blev det seger på kast och fasthållning mot Emelie Tedeholm Terao, Uppsala, och en plats i semifinalen. Där blev det förlust mot slutsegraren Ida Eriksson, Frövi och Denise slutade på en 3:e plats. 

Under söndagen avgjordes Junior-SM (D21-70). Denise inledde med en meriterande seger mot fjolårets svenska mästare Linn Stenberg, Staffanstorp. I semifinalen stod åter Tedeholm Terao, Uppsala, för motståndet och återigen var det Denise som gick segrande ur matchen (Ipponkast) och var därmed klar för SM-final. I finalen blev det förlust mot Matilda Nilsson, Frövi, och ett SM-silver till Denise. 

Kristoffer Murén deltog i Herrar-66kg och slutade där på en 7:e plats efter två vinster och två förluster. Adam Clevhult vann också två matcher och förlorade två i Herrar-81 kg och slutade på en 9:e plats.

Tor Lundström deltog i P18-55kg men nådde inte fram till någon placering denna gång. 

Grattis och bra kämpat alla!

SM-sidan

D21-70kg

Damer-70kg

P18-60kg

Resultat

Skribent: Peter Ivarsson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Oxelösunds JK - Judo
TORPSVÄGEN 1 C
61336 Oxelösund

Besöksadress:
TORPSVÄGEN 1 C
61336 Oxelösund

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link