Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


I helgen samlades Sprint & Parakanotlandslagetför i Nyköping för en upptaktsträff inför säsongen 2019. Lag- och individuell utveckling, beteende och kommunikation stod i fokus.
 
I lördags firades Sollentuna Kanotsällskaps 50-åriga födelsedag av sina medlemmar, som dukade upp till fest och hyllade ett halvt sekel med verksamhet i föreningen. Stort grattis Sollentuna KS!
 
ICF gick nyligen ut med slutställningen i Världscupen i Sprint, som utgörs av de två säsongsinledande världscuptävlingarna samt VM. Föga överraskande ledde Linnea Stensils supersäsong hela vägen fram till en övertygande totalseger!
 
Landslagsledningen startade i helgen upp satsningen med ett öppet, nationellt läger för drakbåtspaddlarna på Bosön. Teknik och träningsglädje stod i centrum under helgen.
 
En kort sammanfattning av säsongen och nuläget i Kanotslalomsverige står i fokus i det senaste nyhetsbrevet.
 
Den fjärde och sista deltävlingen i Sverigecupen avgjordes i helgen i Lissfors, Dala-Floda. Nyköpings Ludwig Andersson stod som slutsegrare i seniorklassen
 

Fullmatad Freestylehelg!

(2018-10-02 11:46)
Låga vattennivåer till trots - det bjöds på Freestylefest i Björbo/Fänforsen den gångna helgen när SM arrangerades! Många fina prestationer ute i forsen där det bjöds på favoritsegrar i både dam- och herrklassen.
 
Drakbåtskommitténs nya breddsatsning rivstartade med ett breddläger i Stockholm den gångna helgen. Drygt 30 kanotister deltog och stämningen var på topp!
 
Det fanns potential för mer men slutade tyvärr med stolpe ut och ingen svensk vidare till semifinalomgångarna i Kanotslalom-VM. Däremot gladde Fredrik Wahlén med att nå en kvartsfinal i Kajakcross/Extremslalom!
 
Nyfiken på KG?! Den 27 oktober arrangeras "KG-dagen" - en heldag på Kanotgymnasiet i Nyköping där kanotister i högstadie- och gymnasieåldern bjuds in med tränare och föräldrar för att få en inblick i verksamheten.
 
Två kanotister på stark frammarsch med bl.a. U23 VM-medalj och EM-final under 2018 fanns med på listan över Elitidrottsstipendiater som RF presenterade idag.
 
Vi påminner om sanktionsansökan inför 2019. Senast den 1 oktober ska anmälan skickas in för att arrangera sprint- eller maratontävlingar under 2019 eller mästerskapstävlingar under 2020.
 
OS-banorna från 2016 utgör arena när VM i Kanotslalom & Kajakcross nu drar igång i Rio de Janeiro! Fyra svenska kanotister finns på plats för att möta resten av världseliten!
 
ICF Super Cup bjöd in några av världens vassaste kanotister - däribland Linnea Stensils - för race i Kina och Ryssland. Udda distanser, format och konstellationer stod på programmet.
 
Riksidrottsnämnden (RIN) har nu tagit beslut gällande två disciplinärenden som överklagats till nämnden.
 

 


 

OKK tackar sina sponsorer!

 ssab

 

530792_393685370655800_1992313942_n

 

ica-kvantum-logotyp

 

 

oxhamn

  

oe

Postadress:
Oxelösunds KK - Kanot
Box 89
61322 Oxelösund

Besöksadress:
Fiskehamnsvägen 4
61335 Oxelösund

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@okk.se

Se all info