Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


En känslosam Helene Ripa tog under lördagskvällen emot beskedet att hennes finalpaddling på KL3 200 m i Szeged tidigare under dagen räckte för att kvala en plats till Paralympics.
 
Stentuffa OS-kvaltävlingar är till ända i Ungern. Ingen svensk kvalknall denna gång, trots flera fina lopp. Nu är efterföljande Världscuptävlingar igång, där bl.a. Ripas kvalchans väntar under lördagen.
 
Från och med 1:e juni lyfts taket för tävlingar till 150 personer, vilket möjliggör tävlingar i kanot! Samtidigt lanseras SUC Närtävling för att stimulera lokala tävlingar!
 
Det är dags. Imorgon, onsdag, inleds OS-kvalet (Sprint) i ungerska Szeged och därefter väntar en välfylld världscuphelg (Sprint & Parakanot, inkl. Paralympics-kval). Spännande tävlingsdagar att vänta för en väl förberedd svensk trupp.
 
Fredrik Wahléns semifinal (blåslagen och totalfemma!) i Kajakcross, trippeln i slalomsemin och herrtrions niondeplats i lagtävlingen i slalomtävlingen var tre höjdpunkter från helgens EM-tävlingar!
 
”Vi sprider inte smitta i skogen, på havet eller vägen.” Det skriver Kanotförbundets ordförande tillsammans med Riksidrottsförbundet och fem andra Specialidrottsförbund i ett öppet brev till Amanda Lind, Mikael Damberg och Lena Hallengren.
 
Den svenska truppen i Kanotslalom och Kajakcross/Extremslalom är sedan en tid tillbaka på plats i italienska Ivrea. På torsdag inleder de EM-tävlingarna, många spännande race väntar med goda förhoppningar om fina prestationer!
 
”Jag känner mig stolt och glad!” Tomas beskriver känslan av att vara nyexaminerad Havskajakledare 2. Vägen dit var bitvis svår och utmanande, men otroligt givande.
 
Efter landslagets testhelg på Rocksjön 24-25 april är truppen till OS & Paralympics-kvalen spikad. En vecka återstår innan första tävlingen drar igång och de aktiva är inne i slutfasen av sina förberedelser
 
SOK startar en satsning med målet att ha en jämställd tränartrupp till OS 2028 och 2030. Under namnet "Olympisk Offensiv" har 20 kvinnliga elittränare inom sommaridrotterna tagits ut. Två av dessa är Sofia Paldanius och Josefin Nordlöw, grattis!
 
Nyligen blev det klart att Sverige får en kvotplats till distansen K1 200 m herr på OS i Tokyo senare i sommar. Ännu är dock ingen svensk uttagen av SOK, som har det sista ordet för hela den svenska OS-truppen.
 
Nu är det hög tid att beställa Paddlepowerarmband för de klubbar som tänkt köra konceptet i sommar!
 
Efter beslutet tidigare i veckan där Folkhälsomyndigheten ändrade i sina föreskrifter till idrotten i syfte att möjliggöra viss tävlingsverksamhet har ytterligare information om framtida lättnader kommit idag.
 
Efter beslutet tidigare i veckan där Folkhälsomyndigheten ändrade i sina föreskrifter till idrotten i syfte att möjliggöra viss tävlingsverksamhet har ytterligare information om framtida lättnader kommit idag.
 
Den offentliga utredningen om ett mer differentierat strandskydd är ute på remiss. Kanotförbundet har skickat in ett yttrande som kompletterar det svar som Svenskt Friluftsliv har lämnat.
 

 


 

OKK tackar sina sponsorer!

 ssab

 

530792_393685370655800_1992313942_n

 

ica-kvantum-logotyp

 

 

oxhamn

  

oe

Postadress:
Oxelösunds KK - Kanot
Box 89
61322 Oxelösund

Besöksadress:
Fiskehamnsvägen 4
61335 Oxelösund

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@okk.se

Se all info